Tekil Mesaj gösterimi
Okunmamış 12.Ocak.2015, 22:07   #1
buse
Senior Member
 
buse - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Üyelik tarihi: 10.Kasım.2014
Mesajlar: 23,185
Standart Evde yılbaşı nasıl kutlanır?

Para harcama/eğlenme dengesindeki altın oran ancak ev partisinde mümkün. Müzikten yemeğe, tavsiyelerimize kulak verin...




DAVET LİSTESİ

Yılbaşı partisi veriyorsanız ilk etapta yapmanız gereken bir davetli listesi hazırlamak. Ne çok az ne çok kalabalık olmalısınız, ne çok samimi ne de çok yabancı. Liste hazırlandıktan sonra misafirlerinizi kuru bir telefonla ya da bir maille çağırmayacaksınız herhalde. Konsepte uygun yılbaşı kartlarını nereden bulacağınızı düşünüyorsunuz ve havalı bir şeyler istiyorsunuz... Kendi tasarımlarınızı yapacak göze ve vakte sahipseniz birkaç ay önce Nişantaşı’nda açılan Paperie’den karton, zarf, makas, süs gibi gerekli malzemeyi temin edebilir, olmadı hazırını alabilirsiniz.
(0212) 296 13 70
Ahmet Fetgari Sokak 51, Teşvikiye



HİNDİ KAPIDA
Yemek konusunda iddiası ya da mutfağa girecek vakti olmayanların kurtarıcısı, evlere paket hindi servisi.

Sahan
Sofranızı kurmak sizden, kestaneli iç pilavlı fırında pişmiş hindiniz Sahan’dan. Bir oturuşta bir bütün hindi yeriz diyenlere bütün, daha az porsiyonda hindi tercih edenlereyse yarım hindi paket servisi var. Hindinin yanında, mıcırık piyazı, Halep köfte, bademli pazı, haydari, humus gibi Sahan’ın diğer lezzetlerinden de sipariş edebilirsiniz. Eve tıkılmak istemezseniz Sahan’ın şubelerinde de aynı menü var. Hindinin fiyatı için bu ay içinde Sahan’ın herhangi bir şubesini arayabilirsiniz.
(0216) 340 41 70
Acıbadem Caddesi 154, Kadıköy

Lezzet
Türk ve dünya mutfaklarından tatları buluşturan Lezzet, yılbaşında evde parti verenlerin en büyük yardımcılarından. Hindi dolması, kestaneli iç pilav, fırınlanmış hindi, patlıcan beğendi gibi ana yemeklerin yanı sıra zeytinyağlılar, mezeler ve kabak tatlısı gibi tatlılar Lezzet’in sofranızı donatacak menüsü. Yılbaşı tatları isterseniz porsiyon isterseniz kiloyla hazırlanıyor. Böylece hem küçük hem büyük davetlerinize hitap ediyor.
(0212) 231 04 44
Halaskargazi Caddesi 210, Şişli Meydanı

Grand Hyatt İstanbul
Fırında kızartılmış hindi, kestane ve adaçayı ile doldurulmuş, yabanmersini ve demi-glace sos; fırında patates ve balkabağı, akçaağaç şurubu ve glaze, Brüksel lahanası... Kulağa iştah açıcı gelen bu lezzetleri yılbaşı softanızda bulundurmanız için Grand Hyatt’ı aramanız yeterli. 5 kg’lık tercihinizde KDV dahil 210 TL, 8 kg’lık tercihinizde KDV dahil 275 TL ödüyorsunuz.
(0212) 368 11 70
Taşkışla Caddesi 1, Taksim



SÜSLEME
Süsler, maskeler, brozanlar, külahlar, konfetiler, kar spreyleri... Hepsi de yılbaşı partisinin olmazsa olmazları. Partipaketi’nin Akmerkez ve Erenköy mağazalarında envayi çeşit süs ve objeyi bulabilirsiniz. ‘Parti boyunca zaten yorulacağım. Bir de alışveriş için oradan oraya sürüklenemem.’ diye düşünenleri duyar gibiyiz. O işin de kolay bir yolu var. www.partipaketi.com adresinden online alışveriş yapabilirsiniz.
Etiler Akmerkez (0212) 352 52 23
Ethem Efendi Caddesi 3/4, Erenköy0216) 411 94 61

Çam ağacı
Partinizde tek eksik çam ağacıysa büyük bir boşluk var demektir. Büyük Çamlıca Fidanlığı’nda 100-120cm’lik bir çam 100 TL’den başlıyor. Körpecik ağacı yerinden etmek istemiyorsanız www.cicekodasi.com’dan plastiğini sipariş edebilirsiniz.
Büyük Çamlıca Fidanlığı (0216) 328 31 22
Kısıklı Mahallesi, Alemdar Caddesi 73/1, Üsküdar



MENÜ HAZIRLAMA SANATI
Pizza ısmarlayıp kolaya ve ucuza kaçabilirsiniz her zaman. Ama ola ki misafirlerinize kendi ellerinizle hazırladığınız enfes yemeklerden sunmak istiyorsunuz, Topaz’ın işletmecisi Kaya Demirer’in başarısı garantili önerilerini uygulayın.

Aperitif ve tapas:
Aperitif:
Smirnoff Black votka, Bodrum mandalinası (satsuma) -yılsonuna doğru iyice turuncu olur. Dilimlenmiş satsuma votka içinde 15 gün ağzı vakumlu şişede deep freeze’de saklanır. Yılbaşı gecesi önceden deep freeze’de bekletilmiş bardaklarda shot olarak ikram edilir.

Tapas
Beyaz trüf yağlı humus, dana carpaccio, Kadayıfa sarılı fener, zencefil çilek sos
Trüf yağlı humus, dana carpaccio
Nohut 100 gr Sarımsak 2 diş Zeytinyağı 30 gr
Ayçiçek yağı 30 gr Tuz isteğe gör Bonfile 100 gr
Bir gece önceden suya konulan nohut haşlanır, tüm malzemelerle beraber mikserden geçirilir. İsteğe göre hafif tahin eklenebilir.
Bonfile çok ince dilimlenir, carpaccio yapılır (gerekirse dondurulup, kesilebilir, daha kolay olur). Hazırladığımız humus kaşık içerisinde, üzerine carpaccio konularak servis edilir.
Kadayıfa sarılı fener, zencefil çilek sos
Fileto fener 200 gr Tel kadayıf 100 gr
Çilek 50 gr Zencefil 20 gr Zeytinyağı 20 gr
Fener balığı kiraz domates büyüklüğünde kesilir taze kadayıfa sarılır fırında 10 dakika pişirilir. Çilek ve zencefil küp küp doğranarak zeytinyağı ile karıştırılır. Hazırlanan sos fırından çıkarılan fener balığının üzerine dökülerek servis edilir.

Yılbaşı menüsü
Fırın Ördek, kestaneli pilav
Fırın ördek
Ördek üç adet Elma 160 gr Dut pekmezi 70 gr Şeker 20 gr Brüksel Lahanası 60 g Soğan 50 gr Havuç 40 gr Portakal 1 adet Çiçek yağı 25 gr Tuz isteğe göre Soya sosu 20 gr
Ördek, dut pekmezi ve soya sosu ile marine edilip 3,5 saat 180 C fırında pişirilir. Kalan tüm sebzeler haşlanır, servis esnasında sebzeler üzerine ördeğin marinasyonu esnasında kullanılan pekmez ve soya sos servis edilir.
Kestaneli pilav
Pirinç 500 gr Tereyağı 100 gr Çiçek yağı 50 gr Badem 50 gr Antep fıstığı 50 gr Kuru üzüm 50 gr Kestane 100 gr Dereotu 1/2 demet Tuz 20 gr Toz şeker 10 gr
Pirinç tereyağı ve çiçek yağında kavrulur badem, Antep fıstığı, kuş üzümü, tuz ve şeker ilave edilir suyu verildikten sonra yarım saat dinlendirilir kestane ve dereotu ile servis edilir.



OYUN
Arkadaş gruplarının hop hop hoplatan, kelimelerini anlatabilmek için şekilden şekile girmenize neden olan en popüler oyunu Tabu, -eğlenceli reklamlarına radyo ya da televizyonda denk geldiğinizi düşünüyoruz- yeni yıla kendini yenileyerek ‘Tabu yeni 1000 Kelime’yle giriyor. Gece itibariyle biraz alkol de aldıysanız bilinçaltınızda ne varsa ortaya seriliyor, uyaralım. Eğer çiftlerden oluşan bir partiniz varsa size çiftlerin en sık tercih ettikleri denge oyunu Jenga’yı öneriyoruz. Bir saatten sonra dengeler bozulunca, bir de tahta parçalarının dengesini tutturmaya çalışın. Oyunlar ev sahibine hediye olarak götürmek için de birebir. Tabu yeni 1000 kelime 56,90 TL, Jenga 29,90 TL



MÜZİK
Misafirler geldi, yemekler yendi, karınlar doydu. Şimdi ruhları dansa doyurma zamanı. Gecenize özel DJ getirebilir, bir arkadaşınızdan bu işi üstlenmesini rica edebilirsiniz. Ya da sizin için DJ Suat Ateşdağlı’dan aldığımız yılbaşı özel playlist’i laptop’ınıza yükleyebilirsiniz.
1- Sidekick - Deep Fear
2- Desaparecidos - Fiesta Loca
3- David Guetta feat. Black Eyed Peas - I Gotta Feeling
4- Pitbull - I Know What You Want
5- Babusa - Yanarım Yanarım
6- Rihanna - Te Amo
7- Ajda Pekkan - Resim
8- Inna - Amazing
9- Gala - Freed from Desire
10- DJ Joss Fear Tokafun - I Wanna See You (Juan Magan remix)


buse isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla