Tekil Mesaj gösterimi
Okunmamış 27.Nisan.2016, 21:32   #1
buse
Senior Member
 
buse - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Üyelik tarihi: 10.Kasım.2014
Mesajlar: 23,185
Standart İğne Oyası Teknikleri

İğne Oyası Teknikleri nelerdir ? İğne oyası uygularken nelere dikkat edilmelidir ? İğne oyası yapmak için nelere ihtiyaç duyulur gibi bir çok sorunun cevabını bu makalede sizlere paylaşıyoruz.
İğne Oyası Teknikleri ; İğne oyası denildiğinde düğümlerde elde edilen bir oya çeşidi aklımıza gelir. Bir başka ifadeyle iğne, iplik, makas kullanılarak yapılan el emeği göz nuru, 3 boyutlu dantellerdir. İğne oyası birçok iplikten elde edilir. Bu iplikleri ipek, pamuk, sentetik, naylon iplikler örnek olarak verilebilir. Biz hanımlar iğne oyasını tek başına bile kullanmayı çok severiz. Zira sadece iğne oyasından küpe bile yapar takarız. Çünkü iğne oyası basitçe elde edilen bir oya çeşidi değildir. İğneyle ilmek ilmek dokunarak her ilmeğinde emek İster. Eşarplarımızın kenarlarında, namazlık kenarlarında, havlularımızın, mendillerimizin kenarlarında, oda takımlarımızda, yatak örtülerimizde ve daha sayamadığımız birçok yerde oldukça fazla kullandığımız iğne oyasını layıkıyla elde edebilmek için belirli teknikler uygulamamız gerekir.


Bloğumuzda İğne Oyası Teknikleri adı altında ulaşabileceğiniz bu bilgiler sizin en güzel şekilde bu dantelleri elde etmeniz amacı ile derlendi. Örneğin iğne oyasını bir yazma kenarına yapacaksanız yazma üzerinde büyükçe deliklerin açılması için küçük bir iğne kullanmak gerekir. Buna ek olarak iğne ucunun elimize batıp zarar vermemesi için iğnenin ucunun ince bir iğne ucu olmasına özen göstermek gerekir. İğne oyamızın daha canlı, daha dik, çok daha kolay şekil almasını sağlamak için ip iğneye dolanırken çift düğüm atmak gerekir. Makaraların içine koyduğumuz çantanın içinde birbirine dolaşmaması için kullanacağımız kadar ip uzunluğunu elde ettikten sonra makaranın üst tarafından ipi dolandırarak kesmek gerekir. Dantelinizi düğümlerini sıkı ve sert atmaya oldukça önem verin.
Böylece dantelimiz ek bir işlem gerektirmeden kolalı gibi durur. Tüm bunlara ek olarak iğnenin yamuk ve kırılmış olmamasına, kullanacağımız ipin pürüzsüz kaliteli olmasına, atılan düğümlerin sert, sıkı, net olmasına, iğne oyamızın ters olan taraftan yapılmasına ve oya yaparken naylon ip kullanılmışsa sıcaklığı yüksek ütü ile ütülenmesine dikkat etmek gerekir. Güzel, başarılı bir iğne oyası elde etmek için bahsi geçen tüm bu tekniklere dikkat etmek gerekir.
buse isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla