Tekil Mesaj gösterimi
Okunmamış 18.Eylül.2018, 11:22   #1
buse
Senior Member
 
buse - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Üyelik tarihi: 10.Kasım.2014
Mesajlar: 23,185
Standart Uzun Süreli Düşük Kalorili Diyetin Zararları


Çok fazla kalorili besinlerden tüketmek sağlık açısından zararlı olduğu gibi uzun süreli düşük kalorili beslenmek de zararlıdır. Kalori alımını azaltmak kilo vermeye yardımcı olmakta ve obeziyeti önlemektedir. Fakat düşük kalorili belenmeyi uzun süre devam ettirmek vücut fonksiyonlarının iyi çalışması için gerekli olan enerjinin azalmasına neden olur. Uzun süre düşük kalorili beslenmenin zararları aşağıda belirtilmiştir:

Beslenme yetersizliği


Uzun süre düşük kalorili beslenmek beslenme yetersizliği belirtileri görülmesine neden olur. Çünkü vücut bu durumda ihtiyacı olan vitaminleri ve demir, potasyum gibi mineralleri yeterince alamaz. Beslenme yetersizliği de birçok sorunda en temel nedenlerden birisini oluşturmaktadır. Örneğin kişide kansızlık, iskorbüt, beriberi, çocuklarda kwashiorkor ve bitkinlik gibi sorunlar görülebilir. Demir minerali, folik asit ve B12 vitamini eksikliği kansızlığa yol açabilir. Beslenme yetersizliğinden bilişsel beceriler de olumsuz etkilenir, Genel bir güçsüzlük hali yaşanır. Cilt sağlığı da olumsuz etkilenir.

Kas kaybı ve yavaşlayan metabolizma


Kilo vermek için uzun süreli düşük kalorili bir diyet uygulandığında bu kilo verme hedefinde oldukça sapmalara neden olabilir ve vücutta kas kaybı yaşanabilir. Yaşam için gerekli olan enerjiyi sağlamada yardımı olan vücuttaki yağ deposu bundan zarar görebilir. Uzun süreli kalori kısıtlamasına bağlı olarak vücut metabolizması yavaşlar.

Diğer sağlık riskleri


Uzun süreli düşük kalorili bir diyet uygulamak bağışıklık sistemini de zora sokar. Çünkü vücuda giren protein düzeyi de azalır. Bağışıklık sistemi zayıfladığında bunun etkileri de kendini gösterir. Grip ve diğer bakteriyel hastalıklar daha sık görülür. Çok fazla kalori kısıtlaması tiroid sorunlarına yol açabilir. Çabuk üşümek, kas zayıflığı, konsantrasyon sorunları, depresyon, baş ağrısı gibi sorunlar da uzun süreli düşük kalorili bir diyette ortaya çıkabilir. Bir insanın günde ortalama 1200 kaloriden daha az tüketmesi sağlık sorunlarına neden olabilir.

buse isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla