Geri git   Kadın Gözüyle > Pembe Cafe > Hiçbir başlığa uymayan yazılar !

Cevapla
LinkBack Seçenekler Stil
Okunmamış 08.Ağustos.2020, 19:23   #1
Senior Member
 
admin - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Üyelik tarihi: 03.Mayıs.2014
Mesajlar: 5,505
Standart Metabolizma hızlandırma yolları nelerdir?

Kilo verirken işinizi kolaylaştıran yollardan biri de metabolizmanızı hızlandırmaktır. Peki metabolizma nasıl hızlandırılır? Metabolizma hızlandırıcı yiyecekler nelerdir?



Kilo verirken işinizi kolaylaştıran yollardan biri de metabolizmanızı hızlandırmaktır. Peki metabolizma nasıl hızlandırılır? Metabolizma hızlandırıcı yiyecekler nelerdir?
İstedikten sonra herkes kilo verebilir. Sadece bazı insanların metabolizması daha hızlı çalışırken bazılarınınki daha yavaş çalışır...
*
Nedir bu metabolizma?
Metabolizma, vücudun temel fonksiyonlarını devam ettirebilmek için bir günde ihtiyaç duyulan minimum enerji miktarıdır. Dinlenme anında vücudun kalori harcama hızına bakılarak ölçülür ve kişiden kişiye değişiklik gösterir. Yemek yeme, uyuma, temizlenme ve benzeri faaliyetler sırasında vücut devamlı kalori yakar. Ne kadar kaslıysanız metabolizmanız o kadar iyi çalışır. Tembel ve hareketi sevmeyen, kastan ziyade yağ fazlalığı olanlarda metabolizma hızı daha düşüktür.Metabolizma hızı çocuklarda, çalışanlarda, erkeklerde, soğukta ve protein ağırlıklı beslenenlerde daha yüksektir. Eğer metabolizmanızın yavaş çalıştığını düşünüyorsanız önce bu konuda deneyimli bir uzman doktora başvurmalısınız. Doktorunuz şüphelenirse tiroit, ensülin ve şeker başta olmak üzere çeşitli testleri yaptıracak ve bir bozukluk varsa gerekli ilaçları verecektir. Ben hiçbir hastama gerekli kan tahlilleri yaptırmadan zayıflama veya metabolizma tedavisi yapmam.
*
Metabolizma çalıştırmaya yardımcı çay
1 bardak suya 1 parmak ucu doğranmış zencefil, yarım tatlı kaşığı acı kırmızı pul biber, 1.5 kahve kaşığı yeşil çay, 1 adet avokado yaprağını katın; iyice kaynamış suya atın ve hemen altını kapatın. 5 dakika kadar demlendikten sonra içine ince bir dilim limon atarak, şekersiz için. Bu çayı günde 2-3 fincan içebilirsiniz.
*
Metabolizmayı canlandıran salata (4 kişi için)
Bol tere, roka, 4 adet acı sivri biber, 1 yemek kaşığı öğütülmüş tere tohumu, 2 yemek kaşığı kabaca öğütülmüş keten tohumu, 1 adet doğranmış greyfurt, 4 dilim taze ananas, 1 parmak kadar rendelenmiş taze zencefil, 4 adet taze sarımsak, 2 adet taze soğan, 1 tatlı kaşığı nar ekşisi, 1 limonun suyu ve 1 tatlı kaşığı acı kırmızı pul biber. Bu salatayı yedikten sonra 1 fincan da yeşil çay içerseniz harika olur. Burada yazdığım önerileri uygulayın, 3 hafta sonra ortaya çıkan sonuca sizde şaşıracaksınız.
*

*
Sağlıklı kilo vermek için...
*
Sabah erken uyanın
Sabahın ilk saatleri hormonlar açısından çok önemli. Eğer son dönemde geç uyanıyorsanız ve kilo almaya başladıysanız saati erkene kurmanın zamanı geldi.
*
Uyanır uyanmaz evin içinde 3 4 dakika koşun veya hızlı hızlı yürüyün
Sabah uyanınca beden ısınızı, kalp ve nabzınızı hızlı hareket ederek artırın. Erkenden dolaşımınız ve beden ısınız yükselsin.
*
Sabahları sade Türk kahvesi
Doğal kahve ya da yeşil çay, içerdikleri kafein-tein ile canlandırır. Ayrıca gün içersinde de toplamda 2 Türk kahvesi ve 2-3 yeşil çay vücudu uyarır, canlandırır.
*
Egzersiz olmadan asla
İstirahatte metabolizma yavaş çalışır, oysa spor veya düzenli egzersiz daha çok kalori tüketmeniz ve metabolizmanın canlanması için olmazsa olmazlardandır.
*
Daha çok kas yapın
Her egzersizde kas yapamazsınız. Örneğin düzenli yürüyüş kalori tüketimi ve yağ yakımı için yararlıdır ama istenen miktarda kas sağlamaz. Yeterince kas yapmak için mutlaka direnç egzersizleri, yani ağırlık gibi çalışmalar yapmalısınız. Kaslara biraz direnç vererek geliştiren egzersizler kas kitlesini artırır ve işte o zaman istirahatte bile daha çok kalori tüketmeye başlarsınız. Çocukluk döneminde metabolizma daha iyi çalışırken özellikle 40 yaşından sonra kasların kaybı ve yağlanma hızlanıyor; bu nedenle her beş senede bir hareketi artırmak gerekiyor. Eğer bu gerçeği kabullenmez ve kas yapıcı egzersizleri yapmazsanız, kollar, popo, bacak kasları erirken göbek çevresinde yağlanma başlar. Bu da yaşlanmanın ve metabolizmanın yavaşlamasının ilk işaretlerindendir.
*
Baharatlar
Tere tohumu, zencefil, tarçın, biberiye, kekik, kırmızı pul biber, wasabe başta olmak üzere acı ve buruk olan pek çok baharatın canlandırıcı etkisi vardır.
*
Çaylar
Başta yeşil çay olmak üzere, beyaz çay, siyah çay, tarçın çayı, mate çayı, kekik çayı, yasemin, zencefil, avokado çayı metabolizmanın canlanmasına yardımcı olur.
*
Uyku
Çok aşırı veya çok az uyku da metabolizma hızını olumsuz etkiler. Yaşa göre değişmekle beraber günde 7.5 saat uyku, biraz azı veya fazlası normaldir.
*
Su, su, ısrarla yine su:
Eğer susuzsanız metabolizmanız yavaş çalışır, bol su içmek çok ama çok önemli. Günde ortalama 2 litre civarında su için.
*
Haber: Ender Saraç
*

*
Metabolizmayı hızlandırmanın yolları
*
Acıbadem International Hastanesi Beslenme ve Diyet Uzmanı Özge Güneş, kış mevsiminde metabolizmanızı hızlandırmanın püf noktalarını anlattı.
*
1- Uyandıktan 1 saat sonra kahvaltı edin
Hızlı bir metabolizma için düzenli beslenmek ilk kurallardan birini oluşturuyor. Uyandıktan sonra 1 saat içinde kahvaltı ederek metabolizma hızınızı yüzde 30 oranında artırabilirsiniz. Kahvaltıda yağlı gıdalardan ve şekerli besinlerden uzak durmanız gerektiğini unutmayın. Kahvaltınızın dengeli ve doyurucu olması için protein (yumurta, peynir, süt), kaliteli karbonhidrat (tam tahıllı ürünleri, yulaf) mevsim yeşillikleri ve mevsim meyveleri içermesi gerekiyor.
**
2- Ara öğünleri asla atlamayın
Metabolizma hızının azalmasının en büyük sebeplerinden biri de, düzensiz beslenme alışkanlığı. Özellikle ana öğünleri (kahvaltı, öğle yemeği, akşam yemeği) düzenli olarak tüketmek, besinlerin vücutta yağ olarak depolanmasının önüne geçiyor. İki ana öğünün arasında 4-5 saat gibi zaman dilimi olmasına da özen gösterin.
*
3- Günde 10 bardak su için
Havaların soğumasıyla birlikte unutmaya başladığınız su ihtiyacınızı yeniden hatırlayın. Vücudunuzun yüzde 70?ni oluşturan suyu günde 10 bardak içmeniz metabolizma hızınızı artırarak, aldığınız enerjinin vücutta yağ olarak depolanmasını engelleyecektir.
*
4- 1 fincan tarçınlı, limonlu zencefil çayı
Zencefil ve tarçın vücut sıcaklığını yükselterek metabolizma hızını artırıyor. Bunların yanına bir de C vitamininden zengin olan limonu eklediğinizde hem metabolizmanızı hızlandırmış hem de bağışıklık sisteminizi güçlendirmiş olacaksınız. 1 büyük bardak kaynamış suya 1 dilim taze zencefil, 1 tane çubuk tarçın, 2 dilim limon ilave edip, karışımı10 dakika kadar demlenmeye bırakarak çayınızı hazırlayabilirsiniz. Çayınızı tatlandırmak isterseniz 1 çay kaşığı kadar üzüm pekmezi ilave edebilirsiniz.
**
5- Şekerli gıdalar ve hamur işlerine ambargo koyun
?Yaşadığınız açlık krizlerinde belki de ilk aklınıza gelen şekerli gıdalar ve hamur işleri oluyor. Ancak unutmayın ki karbonhidrat içerikleri ve kalori yükleri yüksek olan bu besinlerin tamamına yakını vücudunuzda yağ olarak depolanıyor? uyarısında bulunan Beslenme ve Diyet Uzmanı Özge Güneş, aralarda yaşadığınız açlıklarda bu besinler yerine mevsim meyvelerinden 1 porsiyon (1 orta boy elma veya portakal veya 1 tane kivi vb.) seçmenizin kilo kontrolünü sağlamayı kolaylaştıracağını belirtiyor.
*
6- Yeşil yapraklı sebzeler sofraya
Değişen hava koşullarına uyum sağlamak için vücut direncinizi artırmanız gerekiyor. C vitamini vücut direncinizin artmasında ve güçlü bir bağışıklık sistemiyle vücut ısınızın korunmasında en önemli vitaminlerden biri. Beslenme ve Diyet Uzmanı Özge Güneş, bunun için de C vitamininden zengin olan, ıspanak, pazı, brokoli ve karnabahargibiyeşil yapraklı sebze yemeklerini hafta da en az 3-4 kere tüketmenizi öneriyor. Yeşil yapraklı sebzelerin yanında C vitamininden zengin olan turunçgillerin tüketimi de bağışıklık sistemini destekliyor. Her gün 1 adet portakal veya greyfurt yemek de vücut direncinizi artırmanın bir diğer yolunu oluşturuyor.
**
7- Badem yemekten korkmayın
Riboflavin, magnezyum, bakır ve yağ asidinden zengin olan bademin sindirilmesi için vücudun daha fazla enerji harcaması gerekiyor. Bunun sonucunda metabolizma hızınız artıyor. Badem ayrıca midede kalış süresi de uzun olması nedeniyle kendinizi daha uzun süre tok hissetmenizi sağlıyor. Tüm bu özelliklerini düşündüğümüzde günlük 8-10 tane kadar çiğ badem metabolizma hızlandırıcı ve tok tutucu bir ara öğün olacaktır.
*
8 - Günde 1 fincan yeşil çay
?Yeşil çayın içerisinde bulunan kafein ve ?epiogallocatechin-3-gallat? adındaki bileşen sinir sistemi ile beyni etkileyerek kalp atış hızını ve metabolizmayı hızlandırıyor. İçerisindeki polinefol bileşenleri de iştahın baskılanmasına yardımcı oluyor. Ancak yeşil çayın bu etkileri için onu doğru demlemekgerekiyor? diyen Beslenme ve Diyet Uzmanı Özge Güneş şu öneride bulunuyor: ?Yeşil çayı kesinlikle kaynatmayın. Bir kupa kaynamış suyu ocaktan aldıktan sonra içine 1 çay kaşığı kadar yeşil çay ilave edip 3-4 dakika kadar demleyin, ardından süzün. Sonrasında çayınızı isterseniz soğuk isterseniz sıcak olarak içebilirsiniz.?
*
9 - Tadına bakmadan tuz ilave etmeyin
Tuzda bulunan sodyumun fazla alımı vücudunuzun su tutmasına, bunun sonucunda da ödem yapmasına neden oluyor. Sonuç; kendinizi, özellikle sabahları uyandığınızda şişkin ve kilolu hissetmek. Günlük tuz tüketiminizi 5 gram ( 1 çay kaşığı) ile sınırlandırmaya özen gösterin.
*
10 - Fiziksel aktivitelerinize devam
Havaların soğuması spora ara vermeniz için bir neden olmasın. Eğer herhangi bir spor dalıyla ilgilenmiyorsanız günlük 30-40 dakikalık yürüyüşler yaparak harcadığınız enerjiyi artırabilirsiniz. Böylelikle yavaşlayan metabolizma hızınızın da dengesini sağlamış olursunuz.
*

*
?Şeytan Ekmek? kitabının yazarı Heather Bauer metabolizma hızlandırma konusunda öneriler veriyor...
*
Kilo vermeye ya da formda kalmaya çalışıyorsunuz. Sebebiniz her ne olursa olsun, sağlıklı bir beden için metabolizmanızın daima hızlı olması gerekir. İşte Bauer'in tavsiyeleri...
*
Hidrasyon
Diyetisyenlerin sürekli su için önerilerinden sıkılmış olabilirsiniz ama su gerçekten çok önemli. Günde 8 bardak su tükettiğinizde siz de bunun önemini farkedeceksiniz.
*
Kalsiyum
Yapılan son obezite araştırmalarında, kalsiyum seviyelerinin düşük olması vücut yağının ortaya çıkmasına neden olduğu saptanmış. Bunun için gün içerisinde düşük yağlı peynir, yoğurt, somon ve yulaf gibi besinler tüketmeye çalışın.
*
Yemek
Atıştırmak kötü bir şey değildir, tabii bu ne atıştırdığınıza bağlı. Yüksel lif ve protein oranı içeren atıştırmalıklardan tercih edin.
*
Stres
Stres vücudunuzdaki kortizol oranını artırır. Kortizol de stresli olduğunuzda vücudunuzda yağ tutması emrini veren hormondur. Yoga ve meditasyon gibi rahatlatıcı egzersizleri deneyin.
*
Uyku
Metabolizmanızın için hayati nitelikte olanlardan biri de en az sekiz saat uyku uyumanızdır. Metabolizmanızı ve buna bağlı olarak sisteminizi düzene sokmak için yatış ve kalkış saatlerinizi aynı tutmaya özen gösterin. Araştırmalar fazla karanlık alanlarda kalanların ve fazla uyku uyuyanların daha çok kilo aldıklarını ortaya çıkarmıştır.
*
Gün ışığı
Psikolojik olarak kötü durumda olmak ve karanlıkta olmakta metabolizmanızı yavaşlatan etmenlerdendir. Günışığının en verimli olduğu saatler 11.00 ve 15.00 arasında on dakikada olsa dışarıda yürüyün.
*
C vitamini
Metabolizma hızını artıran C Vitamini, içerisinde bulunan kalsiyum sayesinde mineral almanızı sağlar.
*
B vitamini
Düzenli bir metabolizmaya sahip olmak istiyorsanız, B vitamini içeren fındık, bonfile ve balık tüketimine özen gösterin.
*
Acı biber
İçinde bulunan capsasin sayesinde ağzınızda yanma etkisi yarattığı gibi bunu içeride de yaratacaktır. Acı biber yedikten sonra yarım saat içerisinde kalori yakımına başlar.

*
admin isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Cevapla

Bookmarks

Tag Ekle
hızlandırma, metabolizma, nelerdir, yolları


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Sizin Yeni Konu Acma Yetkiniz var yok
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-KodlarıKapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Kapalı
Refbacks are Kapalı




RSS Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2024, vBulletin Solutions, Inc.
Şu Anki Saat: 05:50
bursa escort buca escort tuzla escort seks hikayeleri seks filmi izle etlik escort izmir escort izmir escort izmir escort istanbul travesti eryaman escort çankaya escort sincan escort etlik escort Anadolu Yakası Escort Kartal escort Kurtköy escort Maltepe escort Pendik escort Kartal escort altyazılı porno şişli escort istanbul escort mecidiyeköy escort beşiktaş escort taksim escort fındıkzade escort çapa escort fatih escort topkapı escort escort şişli escort bayan bayrampaşa escort merter escort escort mecidiyeköy bursa escort bursa escort bursa escort bursa escort bursa escort alt yazılı porno Casibom Casibom Casibom Giriş Casibom Yeni Giriş Onwin gaziantep escort bayan gaziantep escort seks hikayeleri gaziantep escort Canlı bahis siteleri escort escort escort travestileri travestileri Escort Escort bayan Escort bayan bahisu.com girisbahis.com etlik escort etimesgut escort istanbul Escort istanbul Escort Acıbadem Escort Ataşehir Escort Bostancı Escort Göztepe Escort Kadıköy Escort Kartal Escort Kurtköy Escort Maltepe Escort Ankara escort bayan Escort ankara Escort ankara Escort eryaman Keçiören escort Escort ankara Sincan escort bayan Çankaya escort bayan antalya rus escort