Kadın Gözüyle

Kadın Gözüyle (http://kadingozuyle.info/index.php)
-   Müzik Kutusu (http://kadingozuyle.info/forumdisplay.php?f=121)
-   -   Beatles hakkında bilmediğiniz 40 şey (http://kadingozuyle.info/showthread.php?t=20321)

buse 12.Ocak.2015 22:04

Beatles hakkında bilmediğiniz 40 şey
 
Bugünlerde elden geçirilmiş 14 albümüyle andığımız Beatles hakkında 40 şey!




4 yıllık bir çalışmanın ardından Beatles’ın bütün albümleri teknolojinin yardımıyla elden geçirilerek geçen hafta yeniden piyasaya sürüldü. Tüm zamanların en çok satan adamları için sonuç yine muhteşem oldu. 14 albümün tamamı ilk haftadan 2,7 milyon sattı. İlk defa bir grubun 14 albümü birden ilk 40'te yer aldı.

1- Grubun en kokoşu John Lennon’dı. Çocukken bir midillisi bile vardı.

2- Paul McCartney özel bir hastanede doğan tek Beatle. Çünkü annesi Mary, Liverpool’daki Walton Hastanesi’nde hemşireydi.

3- Cartney’nin annesi 1956’da, Paul 14 yaşındayken öldü. Yazdığı ilk şarkı olan I Lost My Little Girl annesini anlatıyordu.

4- Ringo Starr 13 yaşındayken zatülcenpe yakalandı. İki yıl hastanede yattı.

5- Harrison 16 yaşındayken ailesini Avustralya, Kanada veya Malta’ya göç etmeleri konusunda ikna etmeye çalışmıştı.

6- Ergenlik dönemlerinde McCartney ve Lennon partiler düzenlerdi.

7- Lennon ve McCartney, kendisini Mesih zanneden bir adamın hikâyesini anlatan Pilchard adlı bir tiyatro oyunu yazmayı denemişlerdi.

8- Grubun ismi birçok kez değişti: Beatals, The Silver Beats, The Silver Beetles, The Silver Beatles ve sonunda Beatles.

9- McCartney’ye göre eğer İngiltere’de zorunlu askerlik 1960’ta sona ermeseydi Beatles kurulamayabilirdi.

10- Hamburg’daki bir konserde Lennon ve basçı Stuart Sutcliffe izleyicilerine “Naziler” diye bağırmıştı.

11- Plak şirketi Parlophone, Beatles’ın çıkış parçası Love Me Do’yu ilk duyduklarında hiç beğenmemişlerdi.

12- Please Please Me şarkıları hit olduktan sonra bile turnelerde grup üyeleri otel odalarını paylaşmak zorunda kalmıştı. Lennon Harrison’la, McCartney Starr’la kalırdı.

13- John F. Kennedy’nin suikastını doğru tahmin eden bir falcı Beatles’a Ağustos 1964’te bindikleri Denver uçağının düşeceğini ve hepsini, öleceğini söylemişti. İnanmadılar.

14- 1964’te Dallas’ta kaldıkları bir otelin hizmetçisi grup üyelerinin oda numarasını söylemediği için hayranlar tarafından kaçırılmıştı.

15- Grup, 11 Eylül 1964’te Jacksonville Florida’da seyirciler siyah ve beyaz olarak ayrılırsa konsere çıkmayacaklarını söylemişti.

16-
Bir girişimci Beatles’ın Kansas’ta kaldığı otelin yastıklarını çalmış, 160 bin parçaya bölerek, tanesini 1 dolardan satmıştı.

17- 1964’te Beatles, kapanış saatinden sonra ünlü Harrods mağazasında alışveriş yapma imkânı tanınan tek gruptu. O dönemde bu imtiyaz Kraliçe’ye bile verilmemişti.

18- 1966’da Beatles’ın New York Shea Stadyumu’nda verdiği ikinci konsere ilgi azdı. Satılmayan bilet sayısı 11 bin adetti.

19- Yesterday parçasına cover yapan gruplar şöyle: Count Basie, Joan Baez, Leann Rimes, Boyz II Men, Cilla Black, Band of The Irish Guards, Placido Domingo, Wet Wet Wet, The Walker Brothers, Arthur Millard

20-
Hey Jude parçasının stüdyo kaydı sırasında Ringo Starr tuvalete gitti. McCartney bunun farkına varmadan parçayı söylemeye devam etti.

21-
Hey Jude herkesin hoşuna giden bir parça değildi. Arka vokallere eşlik etmesi istenen bir orkestra üyesi “Bu berbat McCartney parçası için el çırpacak değilim” deyip stüdyoyu terk etmişti.

22- Lennon, Ocak 1969’da Disc dergisine verdiği bir röportajda Beatles’ın finansal durumunu şu sözlerle ortaya çıkarmıştı: “Bankada 50 bin pound’ım var, o kadar.”

23- 1969’da John Lennon, Yoko Ono’yla evlendi ve ismini John Ono Lennon olarak değiştirdi.

24-
Lennon 1969’da İskoçya’da yaptığı bir kaza sonucu haşatı çıkan arabasını bir sanat eseri olarak Tittenhurst Park’taki malikânesinin bahçesine koydu.

25- Yoko Ono ve George Harrison arasındaki en fena tartışma, Ono’nun Harrison’un bisküvisinden izin almadan yemesinden sonra çıktı. Harrison, Ono’ya “Bu kaltak!” diye bağırınca Lennon araya girdi.

26- Lennon, Plastic Ono grubunun çıkış parçası olan Cold Turkey’yi önce Beatles’a teklif etmişti. Beatles şu anda single çıkarmak için doğru zaman değil diye reddetti.

27- Ringo Starr, McCartney’yi tam da Let It Be ile aynı anda solo albüm çıkarması için ikna etmeye gitti. McCartney, Starr’a bas bas bağırdı ve evinden kovdu.

28- Beatles’ın dağılma haberini 10 Nisan 1970’te Paul McCartney dünyaya duyurdu. Lennon ise “Grubu ben kurdum, ben dağıttım” diye ayrı bir açıklama yaptı.

29- McCartney 1971’de Melody Maker dergisine Lennon ve Yoko Ono ikilisinin hiç de cool olmadığını söylemişti. Bunun üstüne Lennon dergiye yazdığı mektupta McCartney’ye şöyle cevap verdi: “Eğer biz cool değilsek, sen nesin?”

30- 1972’de Beatles Fan Club kapandı. 11 yıl içinde üyeler 80 binden 11 bine düşmüştü.

31- Lennon ve McCartney 28 Mart 1974’te Los Angeles’ta bir jam session sırasında son kez aynı sahneyi paylaştı. O gece yanlarında Stevie Wonder, Harry Nilsson ve bolca kokain vardı.

32- Keith Moon’un şoförü Dougal Butler, McCartney ve Lennon’un yan yana son fotoğrafını çeken kişi.

33-
Grup dağıldıktan sonra McCartney ve Lennon iki şarkı konusunda kavga etti. McCartney “In My Life”ı ben yazdım diyordu, Lennon ise “Eleanor Rigby”yi...

34- 1976’da ortaya çıkan Kanadalı grup Klaatu’nun yeniden birleşen Beatles olduğu sanılmıştı. Klaatu üyelerinin yüzlerini saklaması dedikoduları alevlendirmişti.

35- Amerikalı organizatör Sid Bernstein 1976’da gruba yeniden bir araya gelmeleri için 50 milyon pound teklif etti. McCartney “Yapabiliriz de yapmayabiliriz de” demişti. Yapmadılar.

36-
Nisan 1976’da Lennon ve McCartney, Lennon’ın New York’taki evinde oturmuş Saturday Night Live programını izliyorlardı. Programın yapımcısı canlı yayında eğer yeniden bir araya gelirlerse Beatles üyelerine 3 bin dolar veririm diye şaka yaptı. Lennon ve McCartney taksiye atlayıp programa giderek sürpriz yapmayı düşündüler ama yapmadılar.

37- Beatles üyeleri Lennon’un öldürülmesine farklı tepkiler verdi. McCartney önce “Bu da sıktı artık” dedi, sonra “Şoktaydım ne dediğimi bilmiyordum” diye açıklamasını değiştirdi. Harrison donup kaldığını açıklarken, Ringo Star ilk uçakla New York’a, Yoko Ono’ya destek olmaya gitti.

38-
Liverpool’un Stanley sokağındaki Eleanor Rigby heykelini 1982’de şarkıcı Tommy Steele yapmıştı.

39- 2008’de Billboard dergisi Beatles’ı tüm zamanların en çok satan grubu seçti. Madonna, Elton John, hatta Elvis Presley onların da gerisinde kaldı.

40- Beatles Rock Band adlı bilgisayar oyunu Haziran 2009’da piyasaya çıktı. McCartney konuyla ilgili şunları söyledi: “Bir gün android olacağımızı hangimiz tahmin edebilirdik ki?”



Şu Anki Saat: 15:02

Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2024, vBulletin Solutions, Inc.