Kadın Gözüyle

Kadın Gözüyle (http://kadingozuyle.info/index.php)
-   Yardım Melekleri (http://kadingozuyle.info/forumdisplay.php?f=86)
-   -   Alçak Tavan Nasıl Yüksek Gösterilir? (http://kadingozuyle.info/showthread.php?t=79884)

buse 26.Ocak.2016 21:33

Alçak Tavan Nasıl Yüksek Gösterilir?
 
http://cdn.nasilkolay.com/static/WES...ir_646x340.jpg

Son yıllarda tasarlanan evlerde yüksek tavalar yerine alçak tavanların kullanımı bazı konularda avantajlı olsa da ortamı basık göstermesi bakımından sıkıntı verici bir etkiye sahip olabilirler. Odalarda sıcak ve samimi bir izlenim vermesi bakımından tercih edilen alçak tavanlar, çeşitli dekorasyon hileleri ile daha yüksek gösterilebilirler.
Alçak Mobilyaların Kullanımı: Özellikle oturma grubu yüksek tabanlı olmayan alçak mobilyaların seçilmesi, odayı daha yüksek göstermesi bakımından etkili bir çözüm yoludur. Bu sebeple mobilya seçimlerinde tabanı gösteren yüksek ayaklı mobilyaların kullanımından uzak durulmalıdır.
Tavan Aydınlatması: Alçak tavanlarda sarkan avizeler yerine spot ya da led gibi gömme aydınlatmaların kullanılması önemli bir detaydır. Ayrıca daha yüksek bir yanılsamaya sebep olması bakımından yukarı ışık veren duvar aplikleri aydınlatma tasarımında tercih edilebilir.
Dikey Yönde Desenler: Duvarlarda kullanılabilecek dikey yönde desenler yükseklik hissini oluşturmak bakımından etkili çözüm yolları arasındadır. Aynı şekilde özellikle tekli koltuk ya da sandalyelerin desenlerinde de tercih edilebilecek dikey çizgiler tavan yüksekliğini artırıcı özelliğe sahiptir.
Desenli ve Yüksek Perdeler: Düşük kontrastta tercih edilecek perdelerin düz bir renk yerine desenli olması tercih edilmelidir. Bununla birlikte pencerenin üst noktası yerine tavan çizgisinin yüksekliğinde başlaması gözü yanıltıcı bir etkiye sahip olması bakımından önemlidir. Ayrıca kısa perdeler yerine uzun perdelerin kullanılması alçak tavanları gizlemek bakımından daha etkilidir.
Dikey Görüntülerin Kullanılması: Duvarlarda kullanılacak süs eşyalarının yatay düzlemden çok dikey düzlemde konumlandırılması tavanları yüksek göstermek açısından dikkat edilmesi gereken bir konudur. Aynı şekilde mobilyaların kullanımında da yatay yönde biçimlendirilmiş mobilyalardan çok dikey yönde harekete sahip mobilyaların kullanımına özen gösterilmelidir.
Aydınlık Bir Tavan: Işığı yansıtarak yükseklik duygusu vermesi bakımından tavanlarda genellikle tercih edilen beyazın, parlak ve canlı tonlarda olmasına dikkat edilmelidir. Genel olarak beyazın tonları arasında yer alan, diğer renklerin kullanımında ise ışığı yansıtıcı nitelikte olan parlak tondakiler tercih edilmelidir.
Tabloları Yüksekte Konumlandırmak: Etkili bir göz yanılması sağlamak bakımından tabloları göz hizasının daha üstünden asmak, tavanı daha yüksek göstermek bakımından önemlidir. Bunun yanında seçilen resimlerin daha çok dikey bir hareketlilikte olması da dikkat edilmesi gerekenler arasında yer alır.
Büyük Aynaların Kullanımı: Oda içerisinde kullanılan büyük aynalar küçük odaları büyük göstermek yanında alçak tavanları gizlemek bakımından da etkilidir.
Ayaklı Lambalar ve Uzun Biblolar: Özellikle odanın bir köşesinde konumlandırılacak ayaklı lambalar ya da uzun ince biblolar alçak tavanlı odalarda tercih edilebilecek eşyalar arasındadır.


Şu Anki Saat: 14:14

Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2024, vBulletin Solutions, Inc.