Tekil Mesaj gösterimi
Okunmamış 05.Şubat.2015, 00:42   #1
buse
Senior Member
 
buse - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Üyelik tarihi: 10.Kasım.2014
Mesajlar: 23,185
Standart Mide ağrısına doğal çözümler!




Mide ağrıları sağlıksız beslenme ve stres gibi sebeplerden dolayı oluşabiliyor. Mide ağrılarını sürekli olarak yaşıyor ve ilaçlar yerine bitkisel yöntemlerle mide ağrılarınızı gidermek istiyorsanız sizlere bazı önerilerimiz var.
Bir çay fincanı kaynar suyun içine ince kıyılmış bir çay kaşığı yabani karanfil çiçeği katılıp demlenmesi için kı*sa bir süre beklendikten sonra süzülerek günde üç Öğün birer çay fincanı içilir.
– Bir çay fincanı kaynar suyun içine ince kıyılmış bir çay kaşığı acı pelin katılıp soğuduktan sonra ağnh durumlarda yu*dum yudum aç karnına kullanılır.
– Bir litre suyun içine iki avuç kızılcık meyvesi katılıp kay*natılmasının ardından süzülerek günde üç öğün aç karnına birer su bardağı içilir.
– Bir çay fincanı kaynar suyun içine havanda dövülerek toz haline getirilmiş olan bir çay kaşığı havlıcan katılıp demlenmesi için kısa bir süre beklendikten sonra süzülerek günde iki kez, sabah ve akşam olmak üzere birer çay fincanı içilir.
– Havanda dövülerek toz haline getirilmiş olan bir çay kaşı*ğı çörek otu ile bir tatlı kaşığı süzme bal karıştırılıp macun hali*ne getirildikten sonra yenilir.
– Bir çay fincanı soğuk suyun içine ince kıyılmış bir çay kaşığı oranında ebegümeci katılıp demlenmesi için on iki saat bekletildikten sonra, süzülerek ılıtılmak için içi kaynar su dolu olan bir başka kabın içine ihyana kadar bırakılıp ardından, gün*de iki kez, sabah ve akşam olmak üzere içilir.
– Bir litre suyun içine bir adet orta irilikte çam kozalağı ka*tılıp kaynatılmasının ardından süzülerek günde üç öğün birer çay fincanı içilir.
– Bir çay fincanı kaynar suyun içine ince kıyılmış bir çay kaşığı kantaron katılıp demlenmesi için kısa bir süre beklendikten sonra süzülerek günde üç öğün birer çay fincanı içilir.
– Bir çay fincanı kaynar suyun içine ince kıyılmış bir çay kaşığı oğul otu katılıp demlenmesi için kısa bir süre beklendik*ten sonra süzülerek günde üç öğün birer çay fincanı içilir.
– Bir çay fincanı kaynar suyun içine bir çay kaşığı papatya katılıp demlenmesi için kısa bir süre beklendikten sonra süzüle*rek günde üç öğün birer çay fincanı içilir.
– Havanda dövülerek toz haline getirilmiş olan bir çay kaşı*ğı tarhun tohumu ile bir tatlı kaşığı süzme bal karıştırılıp macun haline getirildikten sonra yenilir.
– Bir çay fincanı kaynar suyun içine ince kıyılmış bir çay kaşığı raziyane katılıp demlenmesi için kısa bir süre beklendik*ten sonra süzülerek günde üç öğün birer çay fincanı içilir.
– Bir litre üzüm sirkesinin içine, havanda iyice dövülmüş olan 3/4 anason katılıp kaynatılmasının ardından, süzülerek elde edilen anason posası alınıp üzerine yarım kahve fincanı yakılmış ve dövül*müş bir çorba kaşığı şap ilave ettikten sonra, iyice karıştırılarak te*miz bir tülbentin arasına konulup mide bölgesinin üzerine bağlanır.
– Bir çay fincanı kaynar suyun içine ince kıyılmış bir çay kaşığı ısırgan otu katılıp demlenmesi için kısa bir süre beklen*dikten sonra süzülerek günde üç öğün birer çay fincanı içilir.
– Bir litre suyun içine bir avuç ince kıyılmış beş parmak otu katılıp kaynatılmasının ardından süzülerek günde üç öğün ya*rımşar kahve fincanı içilir.
– Bir adet iri baş soğan mikser yardımıyla sıkıldıktan sonra elde edilen suyu bir kahve fincanı suyun içine bir çay kaşığı ka*tılarak içilir.
Mide ağrısı veya sindirim sisteminde görülen rahatsızlıkların çoğu, sinirlerin devamlı olarak gergin olmasından veya karaciğer hastalıklarından kaynaklanır.
Mide ağrısına bitkisel çözümler birçok yönden etkilidir. Sizler için derlediğimiz bitkisel çözümler:
Papatya Çayı: Öncelikle bu rahatsızlığa papatya çok iyi geliyor.Şimdi papatyaları her yerde bulabileceğimiz bir mevsimdeyiz..Onların bir güzel çayını yaparak içebiliriz.Bağırsak yollarında toplanan gazı çıkarır.Sindirim sistemini düzenler.Mideye çok iyi gelir… Hatta toplanıp kaynatılarak suyu ile saçlar taranırsa saçları sarartır.Ateşi düşürür.Bademcik ve boğaz ağrılarının iltihabını temizler..Mikropları öldürür..Sinirleri yatıştırır..
Tarçın: bu bitkimizde mise ağrısına iyi gelmekte,hazımsızlığı,iştahsızlığı ve karın ağrılarını önlemektedir.
Portakal: Portakal kabuklarıyla yapılan şurup mideye iyi gelir.. Ama mide rahatsızlığı olan kişiler portakal yememelidir.
Pırasa: Öksürüğü keser. Mide rahatsızlıklarına çok iyi gelir.
Vişne Suyu:Mide ve karaciğerin düzgün çalışmasını sağlar..
Elma Suyu: Öncelikle baş ağrısına çok iyi gelir.Bağırsaktaki parazitlerin dökülmesini sağlar.Mide rahatsızlıklarının (gastrit ve ülserin )panzehiridir.
Maydanoz: Mide rahatsızlığına birebirdir. Sapı ile kendini bir arada tüketmek gerekir.

buse isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla