Tekil Mesaj gösterimi
Okunmamış 26.Ağustos.2015, 21:57   #1
buse
Senior Member
 
buse - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Üyelik tarihi: 10.Kasım.2014
Mesajlar: 23,185
Standart Düşünce Gücüyle Arkadaşına Bilgisayar Oyunu Oynattı!



Bilim dünyasına yeni bir boyuta daha kazandırıldı! Washington Üniversitesi araştırmacılarından Rajesh Rao, internet üzerinden arkadaşına gönderdiği beyin sinyalleriyle arkadaşının sağ elini kontrol ederek bilgisayar oyunu oynattı!



Teknolojinin hızla ilerlediği son yıllarda bilim dünyası, alışılmışın dışında projeler üretmeye son hızla devam ediyor. Belki de son 20 yılın bilim-kurgu filmlerine konu olan beyin gücüyle cisimleri veya kişileri kontrol etme yeteneği, artık hayal olmaktan çıktı. Başka bir deyişle Telepatik beyin sinyallerinin kodları çözümleniyor!

Washington Üniversitesi AR-GE hizmetlerinde görev alan bilim insanları Rajesh Rao ve Andrea Stocco, iki insan beyni arasındaki iletişimin var olduğunu ve kontrol edilebilirliği kanıtlar nitelikte bir proje gerçekleştirdi. Stocco’nun sağ elinin altında bulunan klavyeyi kontrol ettirmek isteyen Rao, düşünce gücüyle beyin dalgalarını dijital ortama aktarmayı başararak arkadaşına oyunda hamle yaptırdı.

Şimdilik bilgisayar ortamında çözümlenen ve yine bilgisayar ortamında bir işlem yaptırılarak test edilen bilimsel projenin, çözümlenen ve gönderilen sinyallerin daha da hassaslaştırılarak, dev cisimlerin veya mikronluk harekete sahip robot kolların kontrol edilebileceği öne sürülüyor.

Geçmişte hayranlıkla izlediğimiz bilimkurgu filmlerinde yer verilen bu ve benzeri olayların günümüzde gerçek hayatta uygulamaya geçmesi bizlere her şeyin mümkün olduğunu gösterirken yarını daha çok ve heyecanla beklememizi sağlıyor.

buse isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla