Tekil Mesaj gösterimi
Okunmamış 13.Eylül.2018, 11:17   #1
buse
Senior Member
 
buse - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Üyelik tarihi: 10.Kasım.2014
Mesajlar: 23,185
Standart Toz Fondöten Nasıl Yapılır?


Toz fondötenler günümüz makyaj trendlerinde daha popüler hale geldi. Toz fondötenleri güzellik marketlerinden alabileceğiniz gibi evinizde kendi toz fondöteninizi de yaparak kullanabilirsiniz. Aşağıda evinizde kendi toz fondöteninizi nasıl yapacağınız anlatılmıştır:

Toz fondöten için ihtiyacınız olanlar


3 yemek kaşığı kadar pirinç tozu
Yarım fincan kadar süsen kökü tozu
1,5 fincan kadar kurutulmuş lavanta çiçekleri

Toz fondötenin hazırlanışı ve uygulanması


1. Bütün malzemeleri bir araya getirin ve ağzı sıkıca kapatılmış bir kavanoza dökün. Kavanozu daha öncesinde iyice temizleyerek sterilize edin. Bütün malzemeleri kavanoza döküp ağzını iyice kapattıktan sonra kavanozu iyice sallayın ve nemden ve güneş ışığından uzak serin ve koyu bir yerde saklayın.

2. Kavanozu her gün aynı şekilde sallayın. Bunu iki hafta süreyle günde 1 defa sallayın. Veya bir hafta süreyle günde 2 defa da sallayabilirsiniz. Her salladıktan sonra yine aynı yerde muhafaza edin. Kapağın sıkıca kaplı olduğundan emin olun.

3. Süre bitiminde kavanozun içindekileri bir elek yardımıyla eleyin. Bunu güzel bir kozmetik kutusunun içine koyun. Lavanta çiçeklerini ezmeyin. Bu koku ve şifa özellikleriyle toz fondöteni demleyecektir.

4. Toz fondöteni uygulayın. Toz fondöteni uygulamak için yumuşak bir kozmetik fırçası kullanın. Daha fazla bir kapatıcılık için kadife bir fondöten süngeri de kullanabilirsiniz. Toz fondöteninizi 3 ayda bir yenileyin.

Dikkat etmeniz gerekenler


Çok fazla fondöten veya diğer makyaj ürünlerinden fazla uygulamanız cilt gözeneklerinizin tıkanmasına ve cildinizin hava alamamasına neden olur. Aşırı makyajdan kaçının. Ve gece yatmadan önce makyajınızı temizleyin.

Toz fondöteninizi uygulamadan önce nemlendiricinizi uygulayın. Özelikle kuru bir cildiniz varsa bu durum daha önemlidir.

Fondöten fırçanızı satın almadan önce test edin. Yüz fırçasının cildinizi tahriş etmediğinden emin olun. Toz fondöteninizle kullanacağınız kaliteli bir fondöten fırçası seçin.

Kozmetik ürünlerinizi sıcak ve nemden uzak tutun

Toz fondöteninizi gözlerinizden uzak tutun.

Hazırlayacağınız bu tr doğal, bitkisel karışımlar cildinizde nadiren de olsa alerjik bir reaksiyona neden olabilir. Cildinizde kullanacağınız bütün bitkisel karışımları dikkatli kullanın.

buse isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla