Tekil Mesaj gösterimi
Okunmamış 23.Eylül.2018, 11:25   #1
buse
Senior Member
 
buse - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Üyelik tarihi: 10.Kasım.2014
Mesajlar: 23,185
Standart Ülser, Belirtileri Ve Tedavisi


Ülser sindirim siteminde meydana gelen bir yaradır. Genelde on iki parmak bağırsağı ve midede görülmektedir. Midedeki ülser vakalarında midenin iç yüzeyi aşınır ve midede yara oluşur.
Ülserin nedenleri nelerdir?
Helicobacter pilori bakterisi, stres ve kimi kullanılan ilaçlar ülsere yol açabilmektedir. Özellikle çok fazla ağrı kesici tüketmek ülsere yol açabilir. Ayrıca alkol, asitli içecekler, sigara, sindirilemeyen besinler, mide asidi, gastrit özelikle mide ülserine yol açabilmektedir.
Ülserin belirtileri nelerdir?
Ülserin genel belirtileri ağrı, kusa ve iştah kaybıdır. Belirtileri hazımsızlık sorununun belirtileriyle benzerlik göstermektedir. Mide ülserinde ayrıca kişide mide ekşimesi, şişkinlik, ağza acı su gelmesi gibi durumlar da olur.
Ülserin tedavisi nasıldır?
Ülser tedavisinde ilaç tedavisi ve cerrahi tedavi uygulanır. Ülserin erken teşhisi ve iyi bir tıbbi tedavi önemlidir. Çünkü tedavi edilmez ve tedavi geç yapılırsa kanama ve delinmelere yol açabilir.
Ülser hastaları tedaviye yönelik olarak nasıl beslenmelidir?
Ülser hastaları beslenme şekillerinde yapacakları bazı düzenlemelerle hastalığın iyileşmesi yönünde iyi bir adım atmış olacaklardır. Öncelikle kafeinli içeceklerden uzak durmak gerekir. Kafeinli içecekler hem ülsere yol açabilmekte hem de ülserin tedavisini zorlaştırmaktadır. Aynı şeyi alkol için de söylemek mümkündür. Ülser hastaları alkolden uzak durmalıdırlar.
Ayrıca şeker de tüketilmemelidir. Lif yönünden zengin besinleri bolca tüketmek gerekir. Sebze ve meyveler, bulgur, yulaf ülser sorunu olan kişilerin tüketmesi gereken besinlerdir.
Stres, heyecan ve üzüntü de ülser oluşumuna yol açtığı ve ülserin tedavisini güçleştirdiği için stres etkeninden ve üzüntü yaratan durumlardan kurtulmak gerekir. Çünkü bu tür durumlar mide asidinin daha fazla salgılanmasına yol açacaktır.
Yemekleri oldukça yavaş yemelidir. Hızlı yemek sindirimi zorlaştırarak mideye zarar verir. Yiyecekler iyice çiğnenerek yutulmalıdır. Kişi de hazımsızlık yaratacak ve özellikle akşamları sindirimi oldukça zor olacak besinleri tüketmemek gerekir.
Yemekler düzenli olarak yenmeli ve öğün atlanmamalıdır. Bağırsakların düzenli çalışması için su içmeyi ihmal etmemeli ve egzersiz yapmalıdır.

buse isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla