Kadın Gözüyle

Kadın Gözüyle (http://kadingozuyle.info/index.php)
-   Diyet Başarı Öyküleri (http://kadingozuyle.info/forumdisplay.php?f=38)
-   -   Üç Ayda 64 Kiloya İndi (http://kadingozuyle.info/showthread.php?t=79017)

buse 03.Kasım.2015 00:10

Üç Ayda 64 Kiloya İndi
 
http://www.diyetisyenim.org/wp-conte...3385042561.jpg

Kilo sorunu olan hemen herkesin ortak derdi; fazla kilolardan kurtulmak ve ideal beden ölçülerine kavuşmaktır. Bu ideale kavuşmak fazla kimseye nasip olmamaktadır. Bunda da en büyük etken, insanoğlunun beslenme alışkanlıklarını kolay kolay terk edememesi yatmaktadır. Bende uzun zamandır fazla kilolarımdan kurtulmak için arada bir niyetlenir ama bir türlü düşünceden icraata geçemedik. Babamızın ani bir kalp şikayeti sonucu İstanbul’da baypas ameliyatı olması gerekti. Hastane de bir hafta gibi bir zaman babamıza refakat ettik. Hastane ortamında sağlık konusunda ciddi bir tefekkür ortamı yakaladım.


Meltem Hastanesinde genel bir kontrolden geçme lüzumu hissettim. Tahlillerimde 350 değer kolesterol çıktı. Dahiliye Uzmanı Sayın Şeref Beyle yaptığımız görüşmede babamın ameliyatından da bahisle; “İşte babanız, işte kolesterol, işte fazla kilolarınız. Sağlıklı bir yaşam için önce fazla kilolardan başlamanız gerek” dedi. Meltem Hastanesinde Diyet uzmanı Sayın Rabia Gül Kepekçi Hanımefendinin mehdini de duymuştum. Görüşmek için hemen randevu aldım.
Rabia Hanım, gerekli ölçümleri ve hesaplamaları yaptıktan sonra, 8 kilogram fazlalık olduğunu bunu 2-3 ay gibi bir zaman diliminde eritebileceğimi söyledi. Ancak diyet işinin önemli bir unsurunun karar vermek olduğunu, bizim tavsiyelerimize harfiyen uymaz iseniz bunu başaramayacağımızı hatırlattı. Ben de bu sefer olaya çok ciddi yaklaştığımı ve kararımı verdiğimi söyledim ve ertesi gün Rabia Hanımın tavsiye reçetesini uygulamaya başladım.
3 aylık bir zaman diliminde hedeflenen kiloma, hatta 500 gr da aşağısına inmeyi başardım. 72.5 dan 64 kilograma eritiştim. Beden ve basen ölçüm 4 cm küçüldü. Şu an kendimi çok zinde hissediyorum. Fazla yağ ve kilolardan dolayı sürekli baş ağrısı problemim ve yüksek kolesterolden de kurtuldum. Sayın Rabia Gül Kepekçi ye şükranlarımı sunuyorum. Sağlıklı zayıflamak ve fazla kilolardan kurtulmak için mutlaka diyetisyen kontrolünde bulunmayı tavsiye ediyorum.



Şu Anki Saat: 03:32

Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2024, vBulletin Solutions, Inc.