Kadın Gözüyle

Kadın Gözüyle (http://kadingozuyle.info/index.php)
-   Ekonomi-Finans-Borsa (http://kadingozuyle.info/forumdisplay.php?f=104)
-   -   ‘CHP, asgari ücretin reklamını iyi yaptı’ (http://kadingozuyle.info/showthread.php?t=73692)

buse 11.Ekim.2015 00:41

‘CHP, asgari ücretin reklamını iyi yaptı’
 
Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, “Rusya’daki gelişmeler bizi başka ülkelere oranda daha fazla etkiliyor” dedi

http://icube.milliyet.com.tr/YeniAna...--6149820.Jpeg


Türkiye’nin 3. bir seçime gitmesinin doğru olmadığını ifade eden Şimşek, “Son dönemde Türkiye’nin algısı kötüleşti ama gerçek o kadar değil. Temeller hala iyi, dinamizm hala var ve Türkiye, bunu döndürebilir” dedi. Şimşek. asgari ücret vaatleri konusunda da “CHP, bu işin reklamını iyi yaptı, yapıyor” dedi.
Şimşek, “Asgari ücrette 1300 lira sözünüz var, net ücretten mi bahsediyorsunuz? İşverenin üzerindeki yükleri azaltacak mısınız? Yoksa doğrudan yük, işverenin üzerinde mi kalacak” sorusuna, ana muhalefetin asgari ücreti vergi dışı bırakacağını söylemesinin anlamlı olmadığını, zaten bunu vergi dışı bıraktıklarını bildirdi.
Maliye Bakanı ayrıca, Türkiye’de bu sene yaklaşık 400 milyar lira vergi toplandığını, bunun 2.7 milyar lirasının yani yüzde 0.5 civarındaki kısmın asgari ücretten gelir vergisi olduğunu vurguladı.

‘Kaynağını açıklamadılar’




Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, CHP’nin vaatleriyle ilgili olarak şunları söyledi: “CHP, bu işin reklamını iyi yaptı, yapıyor. CHP’nin önerisinin işveren üzerindeki yükü çok çok daha büyük ölçekte, biz bunların hesabını teker teker döktük. Bakın hâlâ kaynağını açıklamadılar. Asgari ücreti 1300 liraya dahi çıkarsanız ve orada asgari ücretin gelir vergisini kaldırırsanız mesele asgari ücretten aldığınız 2.7 milyar lira değil, asgari geçim indiriminin yükselmesiyle bütün çalışanlardan almayacağımız vergi 10-11 milyar lira... Hesapladık. Siz bunu 1500 liraya çıkarırsanız, bu, katlanıyor. ‘Onların vaatleri popülisttir, 150-180 milyar lira yük getirecek’ dediğim zaman, kuruşu kuruşuna onların ifadelerinin sayısallaştırılmasıdır.”


Şu Anki Saat: 16:30

Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2024, vBulletin Solutions, Inc.