Geri git   Kadın Gözüyle > Güzellik & Bakım & Kozmetikler > El ve Ayak Bakımı

Cevapla
LinkBack Seçenekler Stil
Okunmamış 08.Eylül.2014, 14:18   #1
Senior Member
 
admin - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Üyelik tarihi: 03.Mayıs.2014
Mesajlar: 5,505
Standart Mutlu Ayaklar İçin Bakım Ve Onarım

Görüntüsünü Düzeltin ve Işıldayın!
Kendi sıhhi malzemelerinizi salona götürmek can sıkıcı olabilir. Ancak yanınızda bir törpü bulundurursanız, mükemmel bir pedikür için yolun yarısını tamamlamışsınız demektir. İşte diğer bilmeniz gerekenler...

Tırnaklarınızı Düzgün Kesin
Ayak tırnaklarının kenarlarını tamamen kesmeyin. NYC Pediyatristi Hillary Brenner, "Köşeleri kesmeyin çünkü batık ve enfeksiyon yapabilir" diyor. O yüzden tırnak makasınız biraz daha büyük olsun ki, dümdüz kesebilesiniz. Solingen'i deneyebilirsiniz.
Tırnak Etleri
Bakımlı görünmek istiyorsanız tırnağı çevreleyen dokuyu yumuşatmalısınız. Bunun için Mavala'nın "Tırnak Eti Kremini" kullanabilirsiniz. Ayrıca tırnak etlerinin yumuşaması, fazla uzayanların gitmesi ve fazla dokunun giderilmesi için yine Mavala'nın "Tırnak Eti Çıkarıcısını" kullanabilirsiniz. Böylece tırnaklarınız orantılı ve çekici bir görünüm kazanacaktır.
Bambu Çubuklar
Tırnak yapısını bozmamak ve girintili çıkıntılı bir görünüm yaratmamak için pamuk sarılı manikür çubuğu kullanmalısınız. Bununla tırnak etlerini geriye doğru itebilirsiniz.
Yoğun Nemlendirici Ayak ve Topuk Kremi
Ayaklara uzun süreli bir yumuşaklık, rahatlık sağlamak ve aynı zamanda nasır oluşumunu önlemek istiyorsanız Sally Hansen'dan "Salon Hydrating Foot Creme"i deneyebilirsiniz. İçindeki deniz mineralleri, aloe vera ve chamomile özleri ile ayakları rahatlatır, yeniler ve nemlendirir.

Tırnak Beyazlatıcı ve Oje Kurutucu
Tırnaklarınız sarardıysa bütün ayak bakımını tamamladıktan sonra tırnaklarına beyazlatıcı sürebilirsiniz. Bunun için Sally Hansen'ın tırnak beyazlatıcısını deneyebilirsiniz.
Ovalama Kremi ve Losyon
Ayağınızda oluşmuş sertliklerden kurtulmak istiyorsanız, duştan sonra Artistry'nin "Ayak İçin Ovalama Kremini" ve "Ayak Losyonu"nu masaj yaparak kullanabilirsiniz. Böylece pürüzsüz ve temiz bir cildiniz olur.
Parmak Arası Terlikler Güç Gerektirir!
Ayakkabı dolabında en masum duran ayakkabılar tabanların için en tehlikeli olanlar olabilir. NYC Pediyatristi Hillary Brenner "Kadınlar parmak arası terliklerin ayaklarını dinlendirdiğini zanneder ama aslında o sırada ayakları terlikleri tutmak için ekstra güç harcar" diyor. Belli bir süre sonra incik kemiğinde akıntı veya taban faysa iltihabı oluşabilir. Bu yüzden ayağınıza oturan, destekli terlikler giymelisiniz.
İPUCU: Eğer bir işiniz yoksa Cumartesi günü (öğleden sonra yerine) sabah kalktığınızda ilk iş olarak pedikürünüzü yaptırın. En temiz ayak duşları günün bu saatinde olur.

Ölü Ayakkabılar Ne Hikayeler Anlatır?
Yeni lastik ayakkabı mı alacaksınız? Eskilerini iyi bir mağazaya götürün. Oradaki deneyimli satıcılar, eskimiş ayakkabılarınıza bakarak destek ve hareket kontrolü için nasıl bir şeye ihtiyacınız olduğunu söyler.
Kokuyla Mücadele
Ayakkabılarınızı çıkardığınızda ayaklarınız toplu katliam silahı mı zannediliyor? O zaman mantarı susturmanın zamanı gelmiştir.
1. adım
Bu koku derinin üzerinde yaşayan bakterilerden gelir. Bunlar terle birlikte artar. Ayaklarınızı içinde tanenli asit bulunduğu için siyah çay ile yıkamak, o bölgeyi kurutur ve terlemeyi bir süreliğine durdurur. İki çay torbasını 15 dakikalığına demleyin. Sonra biraz soğuk su ilave edin ve ayaklarınızı 20- 30 dakika içinde bekletin. Yaklaşık bir hafta, on gün bunu deneyin.
2. adım
Sprey deodorant kullanabilirsiniz. (Dr. Scholl Ayak Deodorantı) Böylece nem ve koku oluşmaz.
3. adım
Reçeteli satılan Drysol'u her akşam ayaklarınıza sıkın. Sonra sabah kalktığınızda durulayın.
4. adım
Eğer ayaklarınız sırılsıklam oluyorsa ve ağrı eşiğiniz yüksekse doktorunuzla botoks için konuşabilirsiniz. Evet, o bildiğiniz botoks! Ayak tabanına uygulanarak, ter bezlerini aktive eden kimyasallara mâni oluyor.

Mantarlar Aramızda
Ayaklarınızın güzel görünmesi için her ay tonlarca para harcıyorsunuzdur. Ama davetsiz bir misafir olan onikomikoz yani tırnak mantarıyla karşılaşabilirsiniz. Ayak tırnakları, kullandığınız ürünler yüzünden sarı veya kahverengi tonlara bürünebilir. Mantar ufak kesiklerin içine işler veya şiddetli bir pedikür sonrasında içeri sızar. Tırnak cilası tırnağın nefes almasını engeller. Böylece mantar hızla gelişir.
Reçetesiz bazı yöntemler bulunuyor. Ancak bunlar problemlerin sadece yüzde 10'unu tedavi edebiliyor. Bu konuda reçeteli FDA onaylı Penlac, ciddi bir adanmıştık istiyor: 48 hafta boyunca her gün kullanmalısınız.
İkinci adım ise yine reçeteli ağızdan alınan antifungal Lamisil veya Sporanox. Ama bu ilaçlar bile yüzde 65 ile 70 arası fayda sağlıyor. Daha da fazlası bunların gerçekten (potansiyel karaciğer problemleri gibi) kötü yan etkileri olabiliyor. Kısaca, işe en başta ayaklarınızı kuru tutarak başlamalısınız. Sonra toplu yerlerde hiçbir zaman çıplak ayak dolaşmamalısınız.
Ayrıca tırnaklarınıza bir hafta veya bir ay boyunca hiçbir şey sürmeyin. Pedikür yaptırırken gittiğiniz yerin aletlerinin tamamen sterilize olduğuna dikkat edin veya evde kendiniz yapın. Yoksa yaz boyu kapalı ayakkabılarla dolaşmak zorunda kalırsınız.




Ayak Ağrıları
American Fediatric Medical Association 2007 anketine göre kadınların yüzde 50'sinden fazlası her gün ayak ağrısı çekiyor. Konumuz çoğumuzun ortak sorunu olan Achilles'in ökçesi ve burada oluşan ağrılardan nasıl kurtulabileceğimiz.
Çıkıntılar (Kemiğin başparmakla birleştiği uçta görülen şekil bozukluğu)
Hissi: Başparmağının dış tarafında ortaya çıkan sert şişlik.
Oluşumu: En altta duran eklem yanlış hizalanmışsa, kemik dışarıya doğru çıkıntı yapar. Bu çıkıntılar parmaklarını sıkıştırarak nasırı daha da ağrılı hale getirir. Sebebi ayakkabı değildir. Genel olarak ayağının şekli ve yürüme tipi esas faktördür.
Nasıl düzelir?
Esnek maddelerden yapılmış (deri gibi) ayakkabılar giyerseniz, ayağınızın kıvrımını da rahat ettirmiş olursunuz. Plastikleri bir kenara atmadan önce ayakkabınızın tabanını kendi ayak tabanınıza tutun. Ayağınızdan küçük olmamasına dikkat edin. Bir ayak hastalıkları uzmanının önerisi, normal bir ayak tabanlığı kullanarak nasırlarının daha da kötüleşmesini engelleyebileceğiniz yönünde. Ancak esas çözüm ameliyattır. Ancak ağrı artıp da ayağınızı işlemez hale getirmediği sürece, doktorlar bunu tavsiye etmez. Çoğu operasyonda kemiğe kadar inilir ve parmak iğneyle veya çiviyle yerine yerleştirilir. Ameliyattan sonra bir-iki ay boyunca ayağınızda aksama olabilir. Ayrıca zorlu nasırlar yüzde 10-15 arası geri döner.
Ürkütücü Ayak (İçe kıvrık ayak başparmağı)
Hissi: Parmak eklemlerinden bir tanesi (özellikle başparmağın yanındaki) yere paralel duracağına, yukarı doğru çıkıktır.
Oluşumu: Düz veya kavisli ayak şişliği veya çok dar ayakkabılar baş parmağınızın ikinci parmağın altına girmesine neden olur. Dolayısıyla parmak büzüşür.
Nasıl düzelir?
Ayağın şeklini düzelten yumuşak petlerden kullanabilirsiniz. Ayak tabanının altında geçer ve içe kıvrık parmağına takılır. Böylece baskı ve sürtünme azalır. Doktor ağrının hafiflemesi için kortizon iğnesi de verebilir. Eğer bunların hepsini denediyseniz ve durumunuz hâlâ kötüyse ameliyat çözüm olabilir. Eklemin yanlarından küçük bir parça kemik alınarak parmağın normal şekline dönmesi sağlanır. Yerine oturması için birkaç hafta boyunca küçük bir iğne de konulabilir.
Sürtünmeler (Nasırlar)
Hissi: Kalın ve ölü bir tabakanın birikmesi. Parmaklarının üzerinde ve yanlarında görülür.
Oluşumu: Ayağınızda çok fazla baskı ve sürtünme olduğunda (genellikle kötü kalıplı ayakkabılar yüzünden) ortaya çıkar. Bu da yukarıda bahsettiğimiz, parmağın kıvrılması gibi bir deformasyondur.
Nasıl düzelir?
Haftada bir veya iki kez, duşta nazikçe deriniz pembeleşene kadar ponza taşıyla ovun. Sonra nasırları yumuşatmak için üretilmiş kremlerden (mesela Avon'dan Foot Works) kullanabilirsiniz. Eğer katmanlar gerçekten kalınsa, doktorunuz tıbbi pedikür yöntemiyle (salonlarda enfeksiyon riski olabileceğinden) bunları alabilir. Bilmeden de pet kullanmamalısınız. Bunlar sağlıklı deriyi yakabilir ve iltihaplanmaya neden olabilir.
Topuk Problemi (Taban Fasyası İltihabı)
Hissi: Daha çok sabahları topukta hissedilen yanma ve batma hissi.
Oluşumu: Dokuların topuktan ayak çukuruna doğru inmesi ve burada iltihaplanma oluşması. Bunun belirtisi ayak tabanının aşırı düz ya da çok yüksek tabanlı olmasıdır. Bütün gün ayakta kalmak veya yürümek, fazla kilolu olmak veya bedeni zorlayıcı hareketler yapmak oluşumu tetikleyebilir.
Nasıl düzelir?
Reçetesiz satılan ayak kemeri destekleyicileri veya baskıyı alan ayak tabanlıklarını deneyebilirsiniz. Ancak gerçekten acıdan kıvranıyorsanız ultrasound terapi ve Shockwave terapisi hızlıca iyileşme sağlar. Bundan başka yeni çıkan "endoskobik taban fasyotomi operasyonu" adı verilen bir yöntem de mevcuttur. Cerrah tabanı incecik keser ve fasyaya ulaşır. Sonra buradaki sıkılaşmış dokuyu alır. Ancak yapılan bir araştırmada operasyon geçiren insanların yüzde 25'inde ağrıların devam ettiği tespit edilmiş.
AYAĞIN SIKIŞMASI (Nörom)
Hissi: Sızlama, yanma veya uyuşma hissedilir. Sanki çakıl taşlarının üzerinde yürüyormuşsunuz gibi acıtabilir.
Oluşumu: İki parmağınızın kemikleri (genellikle üçüncü ve dördüncü) birbirine sürtünür ve sinirler arada sıkışır. Parmakların izdihamına neden olan çok dar ayakkabılar bunun sorumlusudur.
Nasıl düzelir?
Çoğu uzman ağrının geçmesi için kortizon iğnesi veya sinirlerin bir bölümünü yok eden alkol tavsiye eder. Ancak ağrılar devam ederse cerrahi müdahale ile sıkışmış sinirleri çıkarttırabilirsiniz.
admin isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Cevapla

Bookmarks

Tag Ekle
ayaklar, bakım, mutlu, onarım, İçin


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Sizin Yeni Konu Acma Yetkiniz var yok
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-KodlarıKapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Kapalı
Refbacks are Kapalı




RSS Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2024, vBulletin Solutions, Inc.
Şu Anki Saat: 02:35
bursa escort buca escort tuzla escort seks hikayeleri seks filmi izle etlik escort izmir escort izmir escort izmir escort istanbul travesti eryaman escort çankaya escort sincan escort etlik escort Anadolu Yakası Escort Kartal escort Kurtköy escort Maltepe escort Pendik escort Kartal escort altyazılı porno şişli escort istanbul escort mecidiyeköy escort beşiktaş escort taksim escort fındıkzade escort çapa escort fatih escort topkapı escort escort şişli escort bayan bayrampaşa escort merter escort escort mecidiyeköy bursa escort bursa escort bursa escort bursa escort bursa escort alt yazılı porno Casibom Casibom Casibom Giriş Casibom Yeni Giriş Onwin gaziantep escort bayan gaziantep escort seks hikayeleri gaziantep escort Canlı bahis siteleri escort escort escort travestileri travestileri Escort Escort bayan Escort bayan bahisu.com girisbahis.com etlik escort etimesgut escort istanbul Escort istanbul Escort Acıbadem Escort Ataşehir Escort Bostancı Escort Göztepe Escort Kadıköy Escort Kartal Escort Kurtköy Escort Maltepe Escort Ankara escort bayan Escort ankara Escort ankara Escort eryaman Keçiören escort Escort ankara Sincan escort bayan Çankaya escort bayan antalya rus escort