Geri git   Kadın Gözüyle > Pembe Cafe > Hiçbir başlığa uymayan yazılar !

Cevapla
LinkBack Seçenekler Stil
Okunmamış 15.Ağustos.2021, 21:35   #1
Senior Member
 
admin - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Üyelik tarihi: 03.Mayıs.2014
Mesajlar: 5,505
Standart Kilo verdiren besinler nelerdir?

Bu besinler tok kalma sürenizi uzatıyor! İşte tok kalma sürenizi uzatan ve kilo vermenizi sağlayan besinler...



Norveç?in Bergen Üniversitesi Beslenme Fizyolojisi Uzmanı Lise Von Krogh, yapılan araştırmalara göre balık içeren diyetler ile kilo vermenin daha kolay olduğunu belirtti ve ?Kilo vermek istediğinizde, tercihen haftada birkaç kez balık yiyin. Birden fazla araştırma, balık içeren diyetlerle daha kolay kilo verildiğini göstermektedir. Bu durum, hem morina/kod balığı gibi yağsız balık hem de somon gibi yağlı balıklar için geçerlidir? diye konuştu.

Lise Von Krogh, yapılan araştırmanın detaylarını şöyle anlattı: ?Nutrition, Metabolism , Cardiovascular Diseases tarafından 2009 yılında yayınlanan ?Aşırı kilolu gençler ve obez yetişkinler için 8 haftalık enerjisi azaltılmış diyette morina balığı tüketimi? araştırmasında, içinde deniz ürünü bulunmayan diyetlere kıyasla, balığın bulunduğu diyetlerde kilo vermenin daha kolaylaştığı görüldü. Araştırmanın dikkat çekici yönü, az yağ ve Omega-3 bulunan balıkla, çok yağ ve/veya Omega-3 yağ asiti bulunan balığın, diyet içinde aynı etkiyi vermiş olması. Sekiz hafta süren araştırmada 20 ila 40 yaş arasında 324 aşırı kilolu erkek ve kadın dört gruba ayrılıyor. Gruplar, sadece ayçiçek yağı kapsülleri yiyen ancak deniz ürünü yemeyen, haftada üç kez 150 gr. morina balığı yiyen, haftada üç kez 150 gr. somon balığı yiyen ve sadece balık yağı kapsülleri alan fakat deniz ürünü tüketmemiş olanlar şeklinde ayrılıyor. Araştırmaya katılanlar arasında, balık ya da balık yağı alan erkeklerin kadınlara nazaran daha iyi kilo verdikleri görülüyor. Morina, somon ya da balık yağı tüketen erkekler, sekiz hafta içinde 6,5-7 kilo verdi. Bu sonuç kadınlar ve erkekler arasında bulunan doğal ayrımlara yüklenebileceği gibi, genel kalori alımının kadınlar için daha az olmasına da yüklenebilir.?


Daha çok balık yiyen daha fazla kilo verdi

Yenilen balık miktarıyla verilen kilo arasındaki bağlantıya dikkat çeken Krogh, şu örneği paylaştı: ?International Journal of Obesity?nin 2007 yılında yayınlamış olduğu ?Genç yetişkinler için balık ve balık yağı içeriğiyle çeşitlendirilen kilo verme diyetleri? araştırmasında da, haftada 5 kez balık yiyenlerin, haftada sadece 3 kez balık yiyenlere nazaran daha iyi kilo verdikleri tespit edildi.


Balıktaki amino asit kilo vermeye yardımcı olabilir

Diyetin balık içermesi sayesinde verilen kiloların, sadece Omega-3 yağ asitlerine ya da genel olarak proteine bağlanamayacağını, sadece balık yağı kapsülleri alanların da daha iyi kilo verdiğini vurgulayan Krogh, şöyle devam etti: ?Araştırmacılar, balık içeren diyetlerin başarısının, balık proteinin sağladığı tokluk hissi ile bağlantılı olabileceğine ve balığın, özellikle morinanın ?taurin? diye adlandırılan bir özel amino asitten fazlaca içermesinin önemine işaret ediyorlar. İnsanlar ve hayvanlar üzerinde ?taurin? ile yapılan deneylerin, henüz sebebi tam olarak belirlenemeyen bir kilo kaybı sağladığını tespit ediyorlar. Balık sağlıklıdır ve çoğu kez yağlı balığın daha fazla Omega-3 içerdiği için daha sağlıklı olduğu söylenir. Bu doğrudur fakat yağsız balık ile kombinleyerek tüketmek, arada değiştirmek gerekir.?


Kilo vermeyi kolaylaştıran diğer besinleri ise şöyle sıralayabiliriz:



Yoğurt

Yapılan araştırmalar sonucunda yağsız yoğurdun içindeki kalsiyumun zayıflatıcı etkisi olduğunu saptanmıştır.


Kuru baklagiller

Kuru baklagiller içeriğindeki lifler dolayısıyla kendinizi tok hissetmenizi sağlar. Baklagilleri yalnızca sulu yemeklerde değil, haşlayıp salata ve çorbalarınızın içinde de kullanabilirsiniz.


Yumurta beyazı

Bol miktarda amino asit, protein ve D vitamini içeren yumurta beyazı metabolizmanızı hızlandıran yiyecekler arasında yer alır.


Kırmızı biber

Kırmızı biber metabolizmanın hızını artıran yiyeceklerden biridir. Yemeklerinize günde bir çorba kasığı pul biber eklemek kilo vermenizi kolaylaştıracaktır.


Ayva, elma, armut

Ayva, elma, armut bol miktarda lif içeren bu üç meyve kilo vermenizde yardımcı olacaktır.


Yeşil salata

Düşük kalorili salatalar ana yemek öncesinde yendiğinde size tokluk hissi verir. Yapılan araştırmalara göre yemekle birlikte yenen düşük kalorili küçük salata, öğünde alınan toplam kaloriyi yüzde 7, büyük bir salata ise yüzde 12 azaltabiliyor.


Tam tahıllar

Tam tahıllar kan şekeri dengesini sağlar ve tokluk hissini uzatır .Tam buğday ekmeği, kahverengi pirinç ve yulaf gibi lif açısından zengin gıdalar, kilo vermek için kullanabileceğiniz ideal besinler arasında bulunur.


Greyfurt

Yemekten önce yarım greyfurt yemek ya da bir bardak greyfurt suyu içmek iştahı azaltacağından kilo vermenizi kolaylaştıracaktır.


Zeytinyağı

İçindeki omega 6 yağ asitleri, kalori yakmanızı kolaylaştırdığından dolayı zeytinyağı, kilo vermenize yardımcı bir besindir.


Tarçın

Bir çay kaşığının ucu kadar tarçın tüketmeniz insülin artışını engelliyor. Bu da çabuk acıkmanızı önlüyor.

Bir oturuşta 12 tane elma ya da 2 su bardağı yulaf ezmesi yediğinizde şüphesiz mideniz fazlasıyla dolar ve uzun süre bir şey yiyemeyecek hale gelirsiniz. Oysa bazı besinler var ki tam da böyle bir etki yaratıyor ve bu besinlerle uzun süre tok kalarak kilo vermek de mümkün oluyor.

Acıbadem Taksim Hastanesi Beslenme ve Diyet Uzmanı Dilan Eker, tokluğu sağlayarak kilo vermeye yardımcı olan 10 besini anlattı, önemli uyarılar ve önerilerde bulundu.


1- Yumurta

Yumurta, dolgunluk hissi üzerinde güçlü bir etkiye sahip, besleyici, yüksek protein içeren mucizevi bir besin. Tam bir yumurta vücudunuzun üretemediği 9 aminoasitin tamamını içeriyor ve bu amino asitler sindirildikten sonra bağırsaklarınızdaki iştah bastırıcı hormonların salınmasını tetikliyor.


2- Yulaf ezmesi

Yulaf ezmesi yüksek lif içeriği ve yüksek su emme kapasitesinden dolayı tok tutma gücü oldukça yüksek bir tam tahıl. Yulafta bulunan beta-glukan gibi çözünebilir lifler midenizde su çekerek yoğunlaşıyor ve mide boşalmasını geciktirerek uzun süre tok kalmanıza yardımcı oluyor.


3- Az yağlı etler

Et, tavuk, hindi ve balıkta yüksek miktarda bulunan ve tokluk süresi en uzun makrobesin olan proteinler; ghrelin ve GLP-1 gibi tokluk hormonları üzerinde etkili oluyor. Az yağlı kırmızı et, tavuk/ hindi göğüs eti ve balıklar yüksek protein ve az yağ içerdiklerinden daha uzun süre tok kalmanıza ve doygunluk hissetmenizi sağlıyor.


4- Tatlı patates

1 kase haşlanmış ya da fırınlanmış tatlı patatesin 1 ince dilim ekmekle aynı kaloride olduğunu biliyor muydunuz? Antioksidanlardan zengin olan tatlı patates yüksek su ve posa içeriğiyle aynı enerjideki diğer besinlere göre daha uzun süre tok kalmanıza ve bir sonraki öğünde daha az yemenize destek oluyor.


5- Kurubaklagiller

Beslenme ve Diyet Uzmanı Dilan Eker ?Bitkisel protein kaynakları nohut, fasulye, mercimek, börülce gibi kurubaklagiller tokluk sağlamada güçlü birer diyet silahlarıdır. Posa ve proteinden zengin kaynaklardır. Aynı zamanda dirençli nişasta içerikleri sayesinde diğer karbonhidratlara kıyasla şekerin daha yavaş dolaşıma katılmasına yardımcı olurlar? diyor.


6- Yeşil yapraklı ve kükürtlü sebzeler

Özellikle ıspanak, roka, maydanoz gibi yeşil yapraklı sebzeler ve lahana, brokoli gibi kükürtlü sebzeler yüksek posa ve su içeriyorlar. Hacimce yüksek ve çok düşük enerjiye sahip bu sebzeler kilo vermede ve tokluğa ulaşmada en önemli besinlerin birkaçı. Aynı zamanda sebzeleri tüketmek ve çiğnemek zaman aldığından, bu sayede yeme süresi uzuyor ve daha uzun zamanda daha az kalori almış ve daha fazla doymuş hissediyoruz.


7- Ananas, elma ve portakal

Meyveler yüksek oranda su ve posa içerdikleri için aynı kaloride meyve suyu ya da tatlılara göre midede çok daha fazla yer kaplıyorlar ve doygunluk hissine katkı sağlıyorlar. Özellikle de ananas, elma ve portakalın posa ve su içerikleri ve doygunluk indeksleri yüksek. Elmayı bol su ile yıkayıp kabuğuyla, portakalı ise kabuğunu ince soyup altında kalan beyaz posasıyla tüketerek daha fazla posa alabilir ve daha uzun süre tok kalabilirsiniz.


8- Yoğurt

İyi bir protein kaynağı olan yoğurt aynı zamanda içerisinde bulunan CLA ?konjuge linoleik asit? sayesinde karın çevresi yağlanmasını azaltmaya ve uzun süre tok kalmaya yardımcı oluyor. Yapılan çalışmalarda düzenli olarak yoğurt tüketenlerin bel çevrelerinin ve beden kitle indekslerinin daha düşük olduğu ortaya konuluyor.


9- Karabuğday, kinoa, bulgur

Karabuğday, kinoa, bulgur gibi tam tahıl taneleri diğer tahıllara göre yüksek lif nispeten daha fazla protein içeriyorlar. Glisemik indeksi düşük olan bu tam tahıllar içerdikleri posa sayesinde bağırsaklarda iştahı baskılayan hormonları aktive etmeye yardımcı oluyorlar. Diyette beyaz un, ekmek veya pirinç ile yer değiştirilip porsiyon kontrolünde tüketildiğinde uzun süre tokluğa ve kilo vermeye büyük katkı sağlıyorlar


10- Lor peyniri

Beslenme ve Diyet Uzmanı Dilan Eker ?Lor peyniri yağ içeriği ve enerjisi nispeten düşük, proteini oldukça yüksek bir peynir türü. Aynı zamanda önemli bir kalsiyum kaynağı olan lor peyniri, yüksek protein içeriği ve hacmi sayesinde daha uzun süre tok hissetmenize ve kilo kontrolüne yardımcı olur? diyor.
Kilo verdiren bitki çayları

Metabolizmayı hızlandıran çay1 tatlı kaşığı dağ kekiği1 tatlı kaşığı biberiye1 tatlı kaşığı yeşil çay1 tatlı kaşığı mate çayı1 tatlı kaşığı funda yaprağı Yapılışı:Bütün malzemeleri, sıcak suda yarım saat bekletin. Üzerine yarım litre soğuk su ilave ederek limon dilimleriyle karıştırın. Metabolizmanızı hızlandıran çayınız hazır!


Greyfurt çayı1 tatlı kaşığı tarçın1 greyfurt2 çorba kaşığı maydanoz tohumu2 çorba kaşığı rezene1 tatlı kaşığı bal1 litre kaynamış su Yapılışı:1 litre kaynamış suya malzemelerinizi ekleyin ve 10 dakika demlenmesini bekleyin. 10 dakikanın ardından çayınızı içebilirsiniz.


Yağ yaktıran çay1 yemek kaşığı kırmızı çay1 yemek kaşığı mate çayı1 tatlı kaşığı yasemin çayı1 çubuk tarçın4 top karabiber1 litre suPortakal dilimleriNane yaprakları Yapılışı: Malzemelerinizi bir kaba koyun, üzerine yavaş yavaş sıcak su dökün, koyduğunuz kabın ağzı kapatın. 5 dakika bekleyin ve 5 dakikanın ardından çayınızı süzün. Afiyet olsun.


Selahattin Dönmez Diyet Çayı1 su bardağı demlenmiş yeşil çayBirkaç dal taze nane1 rulo kabuk tarçın2 adet limon750 ml su Hazırlanışı:1 su bardağı demlenmiş yeşil çayı geniş bir sürahiye dökün. Daha sonra üzerine az nane yaprağı, 1 det rulo kabuk tarçın ve 2 adet limonun suyunu ekleyin. Son olarak 750 ml su ilave edin ve karıştırın. Çayınız hazır!


Nane Çayı Nane çayı, metabolizma veya yağ yakma üzerinde direk etkili bir çay değil ancak gazı ve şişliği aldığı için diyet yapanlara önerilen çaylar arasında yer alıyor.


Yeşil ÇayHemen her bitkisel çay listesinde yer alan yeşil çay doğal olarak bitkisel zayıflama çayları listesinde de yer alıyor. Uzmanların açıklamalarına göre yeşil çayın zayıflamaya etkisi metabolizmayı hızlandırmasından kaynaklanıyor.


Oolong Çayı Siyah ve yeşil çay gibi "camellia sinesis" bitkisinin yapraklarından elde edilen oolong çayı metabolizmayı hızlandırıyor ve yağın sindirimini kolaylaştırıyor.


Maydanoz ÇayıMaydanoz çayı kilo verdirmiyor ancak vücutta biriken su fazlasının atılmasına yardımcı oluyor.


Mate ÇayıMate bitkisi metabolizmayı hızlandırıyor. Zayıflama çaylarının hemen hemen hepsinde Mate bitkisi kullanılıyor.
admin isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Cevapla

Bookmarks

Tag Ekle
besinler, kilo, nelerdir, verdiren


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Sizin Yeni Konu Acma Yetkiniz var yok
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-KodlarıKapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Kapalı
Refbacks are Kapalı




RSS Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2024, vBulletin Solutions, Inc.
Şu Anki Saat: 09:32
bursa escort buca escort tuzla escort seks hikayeleri seks filmi izle etlik escort izmir escort izmir escort izmir escort istanbul travesti eryaman escort çankaya escort sincan escort etlik escort Anadolu Yakası Escort Kartal escort Kurtköy escort Maltepe escort Pendik escort Kartal escort altyazılı porno şişli escort istanbul escort mecidiyeköy escort beşiktaş escort taksim escort fındıkzade escort çapa escort fatih escort topkapı escort escort şişli escort bayan bayrampaşa escort merter escort escort mecidiyeköy bursa escort bursa escort bursa escort bursa escort bursa escort alt yazılı porno Casibom Casibom Casibom Giriş Casibom Yeni Giriş Onwin gaziantep escort bayan gaziantep escort seks hikayeleri gaziantep escort Canlı bahis siteleri escort escort escort travestileri travestileri Escort Escort bayan Escort bayan bahisu.com girisbahis.com etlik escort etimesgut escort istanbul Escort istanbul Escort Acıbadem Escort Ataşehir Escort Bostancı Escort Göztepe Escort Kadıköy Escort Kartal Escort Kurtköy Escort Maltepe Escort Ankara escort bayan Escort ankara Escort ankara Escort eryaman Keçiören escort Escort ankara Sincan escort bayan Çankaya escort bayan antalya rus escort