Geri git   Kadın Gözüyle > Hayatın İçinden > Kişisel Gelişim

Cevapla
LinkBack Seçenekler Stil
Okunmamış 09.Aralık.2014, 20:36   #1
Senior Member
 
buse - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Üyelik tarihi: 10.Kasım.2014
Mesajlar: 23,185
Standart Transformal nefes terapisi nedir?

Stresi azaltan; öfke, korku, tedirginlik, suçluluk ve üzüntü gibi duyguları dönüştüren "transformal nefes terapisi" nedir, nasıl öğrenilebilir? Saba Deniz, transformal nefes eğitmeni Sibel Kavunoğlu'na sordu.





Uzun zamandır sizlere “transformal nefes nedir, ne işe yarar?” sorularının cevaplarını içeren bir yazı yazmayı planlıyordum. Bunun başlangıcını, transformal nefes eğitmenlerinden Sibel Kavunoğlu ile gerçekleştirdiğim röportajda yaptım. Devamında sizlere kendi deneyimlerimden bahsedeceğim.

Şimdi sizlerin farkındalığını Nefes’e davet ediyorum. Kim bilir belki de bu çağrı sizin içindir.

Nefes terapisi nedir, nasıl öğrenilebilir?
Nefes yaşam enerjisidir. Nefes, daha iyi sağlık, daha iyi zihin ve bize ait olanı bulmakla ilgilidir. Nefes, diğer spiritüel tekniklerin alternatifi değildir. Aksine nefese başladıktan sonra diğer tekniklerin etkisini daha çok hissedersiniz.

Bir kişinin doğru nefes almayı öğrenebilmesi için minimum 5-6 seans almasını öneriyoruz. Bir hafta süren yoğun nefes programlarına katılanlar ise evde tek başına nefes yapabilir hale gelebiliyor. Nefes konusunda derinleşmek isteyenleri ise nefes koçu eğitimlerine yönlendiriyoruz.

Nefes terapisinin yapan kişiye faydaları neler oluyor? Nefes öğrenen birinin günlük yaşamında ve ruhsal yaşamında ne gibi değişiklikler oluşuyor?
Nefes, fiziksel olarak daha iyi sağlık anlamına gelir. Vücuttaki toksinlerin yüzde 70’i nefes ile dışarı atılır. Doğru nefes sayesinde bedende dolaşan kanın içeriğindeki oksijen oranı artar. Ve böylece oksijenden zengin hücrelerde barınamayan 40 ayrı anaerobik mikrobun bedene girişi de engellenmiş olur. Astım migren, tiroit, yüksek tansiyon, kalp, uyku apnesi, alerji, böbrek ve kanser rahatsızlıklarında nefesin mucizevi etkisini görebilirsiniz. Ayrıca kendini sabote ve suiistimal etme gibi duygusal rahatsızlıklar ile bağımlılıkların ortadan kaldırılarak bilinç altındaki geçmiş travmalarda iyileşme sağlanabilir.

Bu şekilde fiziksel ve duygusal arınma gerçekleştikçe özümüzle bağlantıya geçme hali deneyimlenir. Peki, bu nasıl mı oluyor? Özümüzü gökyüzü, gri ve beyaz bulutlar ile geçmiş travma ve bağımlılıklarımız olarak kabul edersek; birbiri ile bağlantılı diyafram nefesi alındığında bedendeki yaşam enerjisi aktive edilir. Bir kez yüksek frekanslı yaşam enerjisi yaratıldığında bedendeki alçak frekanslı enerjileri (travmaları) de kendine doğru çeker. Bu çekim sayesinde gri ve beyaz bulutlar kenara çekilir, masmavi gökyüzü, yani özümüz görünür hale gelir. İşte o andan itibaren “Hayat amacımız nedir? Bizi en çok neler mutlu eder?” gibi soruların yanıtı kendiliğinden gelecektir.

Örneğin, gündemimizde 10 farklı iş varsa, bu 10 farklı işten bize ait olmayan beşi kendiliğinden yaşamımızdan çıkacaktır. Çünkü bu beş iş ya annemiz söylediği için ya da diğerleri de yapıyor diye yaptıklarımızdandır. Bize ait olanı seçtiğimizde yaşam daha kolaylaşacak, mutlu olmanın yolu görünür hale gelecektir. Bence bu hali herkes hak ediyor.

Transformal nefes nedir? Kimlere önerirsiniz?
Transformal nefes, beden, ruh ve zihin bütünleşmesini deneyimleyeceğiniz dünyadaki en güçlü arınma tekniklerinden biridir.

Fiziksel olarak transformal nefes, sınırlı nefes alışkanlıklarını açıp temizler, daha iyi sağlık, daha çok enerji, denge, güç, bağışıklık ve detoksifikasyon kapasitesinde artış sağlar. Duygusal ve zihinsel olarak stresi çözer. Öfke, korku, tedirginlik, suçluluk ve üzüntü gibi bastırılmış duyguların dönüştüğü gözlemlendi. Ruhsal düzeyde ise transformal nefes, bizi bilincin daha yüksek seviyelerine bağlar ve daha çok sevgi, neşe ve “kendini iyi hissetme”yi getirir.

Herkese nefesi öneririm. Özellikle çocukları olan anne babalara. Çünkü anne ve babalardaki değişim tüm aileye sirayet edebiliyor.

Transformal nefes eğitmeni olmak ne demektir?
Geçmişte finans sektöründe çalışıyordum. Başlarda çok başarılı ve mutlu olduğum halde bir süre sonra işimden eskisi gibi keyif almamaya başlamıştım. İçimde sebebini anlayamadığım öfke ve kızgınlık vardı. Ve bundan hiç hoşlanmıyordum. Yıllık doktor kontrollerimden birinde çene kemiğimin düşmek üzere olduğunu öğrendim. “Peki, bu durumda ne yapmalıyım?” şeklindeki soruma, doktor “Hayatını yavaşlat” şeklinde yanıt verdi. Ertesi hafta doktorun tavsiyesine uyarak ruhsal farkındalık çalışmaları yapan bir merkezin kapısından içeriye girdim ve ilk nefes deneyimini yaşadım.

O günün, hayatımın dönüm noktası olduğunu daha sonraları anlayacaktım. Nefes çalışmaları ile hayatımda bir şeyler değişmeye başlamıştı. Neler olduğunu anlamasam da tek bir şeyden emindim, o da artık daha keyifli olduğumdu. Uzun yıllar sadece zihnine güvenmiş bir insan olarak diyebilirim ki; ruha giden gerçek yol kalpten geçer. Bir kere kalbinizi açtığınızda, sisteminizin olması gerektiği gibi çalışmasına da izin verirsiniz. Evrendeki sevgi, yaratıcı enerjisi, bolluk ve bereket size doğru akmaya başlar.

Transformal nefes eğitmeni olmak, insanların kalplerine giden yolu bulmalarına, iyi olanı keşfetmelerine aracılık etmek demektir. Geçmişte tüm doğruları bildiğimi zannederdim. Gerçeğin böyle olmadığını anladığımda ise kendimi çok çaresiz ve yalnız hissetmiştim. İşte o anda transformal nefes yaşamıma girdi ve bana en büyük arzum olan gerçeğe giden yolu gösterdi. Burada enteresan olan şey her şeyin kendiliğinden gelişmesiydi. Herhangi bir proje çalışması yapmadan bir şeyler olabiliyordu. Ve bu da benim kendime olan inancımı güçlendiriyordu. Kendimde olduğu gibi diğer insanların da kendi güçlerini keşfetmelerine aracılık etmek gerçekten çok keyifli.

Sizce son zamanlarda transformal nefese bu kadar ilginin artmasının sebebi nedir?
Artık herkes daha bilinçli yaşamak ve farkında olmak istiyor. Tüm bunlar nefesle çok daha kolay ve hızlı gerçekleşebiliyor. Örneğin, bir hafta süren yoğun nefes programına katıldığınızda programın sonunda artık aynı kişi olamıyorsunuz. 5,5 gün gibi kısa bir sürede değişim ve dönüşüm mümkün hale geliyor.

Nefese başlamak isteyen biri için ne önerirsiniz?
Bilinçli nefes almanın gücü, yüzyıllar boyunca manevi aydınlanmanın bir aracı olarak kullanıldı. Batılı araştırmacılar ise nefes modelindeki değişikliğin, zihinsel ve duygusal durumları değiştirdiğini tespit etti. Şu anki yaşadıklarından memnun olmayanlar nefes alıp verme modellerini değiştirdiklerinde deneyimlerinin de buna paralel olarak değişeceği gerçeğini bilmeliler. Bunu deneyimlemek isteyen herkes hemen en yakın tarihteki nefes seminerlerimize kayıtlarını yaptırabilirler. Veya Transformal nefes koçlarından birinden randevu alabilir. Transformal Nefes Vakfı nefes koçlarına ulaşmak isteyenler Transformalnefesturkiye.com ve/veya Transformationalbreathing.com’a başvurabilir.

En yakın transformal nefes seminer tarihi nedir?
12-17 Mayıs 2013 tarihleri arasında, İzmir’de Onyria Claros Beach&Spa Resort-Özdere’de yapılacak. Biraz iddialı olacak, ama bu seminer kişinin yaşamı boyunca deneyimleyeceği en verimli haftalardan biri olabilir. Bu seminerin teması, “Gücünüzü elinize alın”.

Neden bu seminerin çağrısında “Gücünüzü elinize alın” diyorsunuz?
Bildiğiniz gibi uzun yıllardır 2013 yılına geçiş ile birlikte hiçbir şeyin aynı olmayacağı söyleniyordu. Hazır olanların bir üst boyutu deneyimleyeceği, hazır olmayanları ise zorlu anların beklediği söyleniyordu. Bu görüşü savunan insanlar, kendine yatırım yaparak farkındalığını artırmaya yönelik çalışmalar yaptı. Bazıları başarılı oldu, bazıları ise çalışmalarına halen devam ediyor.

Ben, o çok bahsedilen boyut atlamayı, dünyaya farklı bir farkındalıkla bakmak şeklinde yorumluyorum. Farkındalığınızı ne kadar artırırsanız diğer boyutları deneyimlemek de o kadar kolay olur. Ancak bir üst boyutta kalabilmek sorumluluk gerektirir. Buradayken eski boyuttaki tarzınızı bırakmaya zorlanırsınız. Bir üst boyutta kalmayı sürdüremediğiniz noktada ise zorluklar başlar. Örneğin, sevgide kalmayı seçtiysek, sevginin zıddı deneyimleri yaşamınızdan çıkartmak gerekir. Sevdiklerinize hem kızıp hem de onları sevmeye devam edemezsiniz. Öfkelenmemeyi, korku ve yargılamaktan vazgeçmeyi seçmek gerekir. Sevgi adına yapıldığı söylenen “suistimal ve tacize eyvallah demek” ya da “bizimle aynı fikirde olmayana küsmek” gibi deneyimlere de veda etmemiz gerekir. Huzur ve barışı deneyimlemek istiyorsak çevremizdekilere onların güzel taraflarını aynalamalıyız. Bunun için de gerçek gücümüzü ortaya çıkartmak önem kazanır.

Gerçek güç, bir şeyleri daha iyi yapma ve becerme ya da çok kuvvetli olmakla ilgili değildir. Gerçek güç, gerektiğinde sevdiklerinize “hayır” diyebilmek, nemalandığınız davranışlardan vazgeçebilmek, herkese eşit davranabilmek, bize yapılmasını istemediklerimizi başkasına yapamamak, her şeyin mükemmel olduğuna, yani mucize bilincine inanmakla ilgilidir. İşte bu geçiş döneminde ihtiyacınız olan tek şey nefes ve nefesle birlikte güçlü çalışan yöntemler olacaktır ki bu seminerde gerçek gücünüzü fark etmenizi sağlayacak “the work”, “ruhtan ruha iletişim”, “pozitif niyet”, “suda nefes” gibi birçok güçlü çalışma var.

Sibel Hanım'a bu güzel bilgiler için çok teşekkür ederiz.

Sizlere de gücünü elinize aldığınız ve bunu evrenin ve bütünün hayrına zarafetle ve bilgelikle kullandığınız deneyimler dilerim.
Sevgiyle yazdım,

Saba Deniz
Yaşam ve Nefes Koçu
buse isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Cevapla

Bookmarks

Tag Ekle
nedir, nefes, terapisi, transformal


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Sizin Yeni Konu Acma Yetkiniz var yok
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-KodlarıKapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Kapalı
Refbacks are Kapalı




RSS Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2024, vBulletin Solutions, Inc.
Şu Anki Saat: 16:41
bursa escort buca escort tuzla escort seks hikayeleri gaziantep escort seks filmi izle etlik escort izmir escort izmir escort izmir escort istanbul travesti eryaman escort çankaya escort sincan escort etlik escort Ankara escort bayan Escort ankara Escort ankara Escort eryaman Keçiören escort Escort ankara Sincan escort bayan Çankaya escort bayan istanbul Escort istanbul Escort Acıbadem Escort Ataşehir Escort Bostancı Escort Göztepe Escort Kadıköy Escort Kartal Escort Kurtköy Escort Maltepe Escort Anadolu Yakası Escort Kartal escort Kurtköy escort Maltepe escort Pendik escort Kartal escort etlik escort etimesgut escort Escort bayan Escort bayan bahisu.com girisbahis.com Escort escort escort escort travestileri travestileri altyazılı porno şişli escort istanbul escort mecidiyeköy escort beşiktaş escort taksim escort fındıkzade escort çapa escort fatih escort topkapı escort escort şişli escort bayan bayrampaşa escort merter escort escort mecidiyeköy bursa escort bursa escort bursa escort bursa escort bursa escort alt yazılı porno Casibom Casibom Casibom Giriş Casibom Yeni Giriş Onwin