Kadın Gözüyle

Kadın Gözüyle (http://kadingozuyle.info/index.php)
-   Yüz Germe (http://kadingozuyle.info/forumdisplay.php?f=25)
-   -   Botoks Sonrası Cilt Bakımı (http://kadingozuyle.info/showthread.php?t=81374)

buse 15.Eylül.2018 11:20

Botoks Sonrası Cilt Bakımı
 
https://www.kadinlikbilinci.com/imag...1437387598.jpg
Botoks ciltte meydana gelen kırışıklık ve çizgilerin görünümünü azaltmak için cilde uygulanan enjekte edilen reçeteli bir ilaçtır. Botoks ayrıca servikal distoniden kaynaklanan kas ağrısı ve serliğini tedavisi için kullanılmaktadır. Bunun yanında gçz problemlerinde de ( tembel göz v.b. ) kullanılır. Botoks sonrasında botoks uygulanan cilt bölgesine bakım yapmak enfeksiyonları önlemeye ve iyileşmeyi kolaylaştırmaya yardımcı olabilmektedir.

Botoks sonrası cilt bakımında neler yapılır?


Botoks sonrasında cilt bakımında öncelikle sabun, temiz bir bez, buz torbası, sıcak bir torba ve güneş kremine ihtiyaç duyulur.

1. Botoks sonrasında kas egzersizleriyle uygulamaya başlanır. Bu kas egzersizlerinde gülme ve kaş çatma v.b. hareketler yapılarak o bölgedeki cilt kısmı çalıştırılır. Her saat başında bu egzersizler bir set halinde yapılır.

2. Gerekli tedavi sonrasında ( takribi 6 saat sonra ) su ve sabunla tedavi yapılan bölge nazikçe temizlenir.

3. Tedavi sonrasında ilk 24 saat süre içinde botoks uygulanan yerde oluşan şişme, ağrı, kızarıklık veya yara için o bölgeye buz torbası uygulanır. Buz paketi bir seferde etkilenen yere 30 dk süreye uygulanır. Buz paketi yoksa bunun yerine soğuk nemli bir temiz bez de kullanılabilir.

4. Botoks sonrasında etkilenen bölgeye sıcak torna uygulaması da yapılır. Bir seferde 20 dk olarak uygulanabilir. Fakat bu süre her saat için 20 dk yı geçmemelidir. Eğer sıcak torba yoksa sıcak nemli bir temiz bez de kullanılabilir.

5. Botoks uygulanan bölgede güneşin zararlı etkilerini azaltmak için güneş kremi sürmek ve genişçe bir şapka takmak faydalıdır. Güneş kremini şişkinlik ve kızarıklık gidene kadar kullanmaya devam etmek gerekir.



Şu Anki Saat: 22:50

Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2024, vBulletin Solutions, Inc.